/ Strava

STRAVA-TI: BJØRNDALEN

Strava-ti er tilbake! Vi varmer opp til VM i Bergen med Vestlandshovedstadens ti gjeveste segmenter.

Sist oppdatert 4. september 2017 kl 21.30
KOM-JEGER: Britiske George Corbin holder flere av de gjeveste KOMene i Bergen. Bildet er for ordens skyld fra Mallorca. Foto: Privat.
KOM-JEGER: Britiske George Corbin holder flere av de gjeveste KOMene i Bergen. Bildet er for ordens skyld fra Mallorca. Foto: Privat.

Før sommeren presenterte vi gjennom artikkelserien Strava-ti de ti gjeveste segmentene i Oslo-området. Nå lader vi opp til VM med de ti mest populære segmentene i Bergens-området.

Først ut er klatringen til Bjørndalen, hvor KOMen holdes av britiske George Corbin. Tidligere satset han på løping, men etter at han flyttet til Bergen høsten 2014 har det etterhvert blitt all-in med sykling, kombinert med jobbing for Statoil.

Bjørndalen

Segmentnavn: Bjørndalen opp

 Lengde: 3,9 km

Antall høydemeter: 256

Gjennomsnittlig stigning: 6 prosent

Antall forsøk: 1 602 forsøk av 490 ryttere

25-åringen har bakken i Bjørndalen som en av sine favoritter i regionen. Den litt bortgjemte plasseringen bak Haukelandsvatnet gjør sitt til at bakken bare er kjørt 1602 ganger av Strava-brukere. 

-       Det er en blindvei så det blir naturligvis lite biltrafikk. Starten er ganske bratt, før det flater litt ut i midten. Helt til slutt blir det skikkelig bratt igjen. 

 LES OGSÅ: Satte kontinental-eliten på plass

Den nesten fire kilometer lange klatringen har bare seks prosent gjennomsnittlig stigning, men trekker du fra et par falske flater skjønner man at det fort blir veldig bratt der det faktisk stiger. George trekker frem den første delen som spesielt viktig når man vil sette en god tid.  

-       Det er i de bratteste partiene du får mest igjen for å bruke kreftene dine, så jeg vil absolutt si at du bør angripe den første bratte delen skikkelig. Du kan godt kjøre litt over evne før det flater ut, for der får du mulighet til å få igjen pusten før. Så kan du øke intensiteten igjen når det begynner å bli brattere. Samtidig er det viktig å ikke kaste bort tid i de slakere partiene. 

LES OGSÅ: Disse sykler VM i Bergen

Den svært sterke rekordtiden satte Corbin i fjor høst, på treningstur med en kompis. Noe hjelp fra turkameraten fikk han imidlertid ikke da han satte rekorden.

-       Han er vel mer enn, hva skal man kalle det, rekreasjonsrytter, enn meg. Så han startet noen minutter foran meg og så hadde jeg ham som en slags hare litt opp i bakken. Jeg hadde en god dag og tok ham igjen på toppen av det første bratte partiet. Det var litt surt at jeg ikke kom under ni minutter.

 

Selv om han kjørte formidable 387 watt fordelt på beskjedne 66kg da han satte KOMen har George fortsatt tro på en forbedring av tiden.

-       Jeg tror jeg har litt å gå på fortsatt. Det bør være mulig å se åtte-tallet. Da jeg satte rekorden hadde jeg bare noen billige treningshjul, i tillegg til at jeg ble litt for ivrig i den første delen av bakken.

... 

I artikkelserien STRAVA-TI vil vi denne høsten ta for oss de ti mest prestisjefulle Strava-segmentene i Bergens-regionen.

Her vil vi se på tall og statistikk knyttet til det aktuelle segmentet og ta en prat med rekordinnehaverne for å finne ut hva som skal til for å sette en KOM eller QOM. 

LES OGSÅ: Verdens beste langrennsløyper

Publisert 4. september 2017 kl 21.30
Sist oppdatert 4. september 2017 kl 21.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen