/ Strava

Holdt unna for proffene på Strava

STRAVA-TI: Øystein Blom-Ohlsens KOM til Fløyen sto i mot angrepene under VM-tempoen.

Sist oppdatert 3. oktober 2017 kl 21.41
STO I MOT: Øystein Blom-Ohlsens KOM opp til Fløyen overlevde årets VM-tempo. Foto: Privat.
STO I MOT: Øystein Blom-Ohlsens KOM opp til Fløyen overlevde årets VM-tempo. Foto: Privat.

For to uker siden var hele sykkelverdens øyne rettet mot stigningen opp til Fløyen, da herrene avsluttet sin fantastiske VM-tempo opp til det kjente utsiktspunktet.

De fleste av KOM-ene på vei oppover besittes naturlig nok av VM-deltakerne, men i segmentet med bakkens bratteste kilometer er det faktisk en norsk amatør som sitter på tronen. Tiden til Øystein Blom-Ohlsen motstod nemlig alle angrep fra proffryttere på jakt etter VM-medaljer.

- I og med at jeg bor litt utenfor Bergen er det sjelden jeg sykler inne i byen, og særlig opp til Fløyen. Dagen jeg satte KOM var faktisk åpningsdagen av VM, hvor det ble arrangert en slags sykkelstafett opp dit. En av etappene var omtrent det samme strekket som det aktuelle segmentet. 

LES OGSÅ: Bøtelagt for manglende startnummer

Selv om det ikke var en offisiell konkurranse forteller Øystein at det likevel var god stemning under stafetten. Den meget sterke KOMen satte han til alt overmål på en annen person sin sykkel.  

- Det var faktisk endel publikum oppover der, man fikk litt smaken på VM-stemningen og det ga definitivt ekstra krefter og inspirasjon. Det var en litt spesiell stafett, ettersom sykkelen var stafettpinne. Modellen var faktisk den samme som jeg har selv, men i en litt mindre størrelse. Når det er såpass bratt blir det imidlertid til at jeg hovedsakelig står og trår, så det gikk greit.   

LES OGSÅ: Nordhaugs lag på skivebremssykkel

Selv om ingen av proffene klarte å snyte Øystein for KOMen, føler han ikke at rekordtiden på 3:25 er uslåelig. Det til tross for at han faktisk er den eneste blant de seks beste rytterne på segmentet som ikke kjørte VM.

- Det er jo alltid litt kniving lokalt, så man skal aldri føle seg helt trygg, selv om det er en bakke som passer mine egenskaper som rytter godt. Drag opptil fire minutter er nok det jeg er best på. Nå begynner det å bli ganske sent på året så jeg tipper den overlever vinteren, men jeg tror nok Odd Christian Eiking liker å sette seg litt i respekt på Strava rundt i området her, så hvis han prøver seg kan den jo ryke.

Den svært gode tiden til tross, Øystein bedyrer at det fortsatt er rom for forbedringer.

- Det er et par tekniske svinger hvor det nok er litt å hente på tiden jeg satte, farten du får gjennom dem tar du med deg inn i de brattere partiene, så å takle dem bra er veldig viktig. Ellers tror jeg det er viktig å kjøre bra på i starten, hvor det er litt flatere enn snittet. Det er nok der man må hente noe i dette segmentet. 

Fløyen

Segmentnavn: Skansemyren (etter port) - mot Fløyen (til asfalt slutter)

Lengde:  1,0 km

Antall høydemeter: 112 

Gjennomsnittlig stigning: 11 prosent

Antall forsøk: 6 871 av 1 769 ryttere

KOM: Øystein Blom-Ohlsen, 3:25 Sep 16, 2017

QOM: Helene Myking, 4:40 Sep 16, 2017

...

I artikkelserien STRAVA-TI vil vi denne høsten ta for oss de ti mest prestisjefulle Strava-segmentene i Bergens-regionen. Her vil vi se på tall og statistikk knyttet til det aktuelle segmentet og ta en prat med rekordinnehaverne for å finne ut hva som skal til for å sette en KOM eller QOM.

Tidligere har vi tatt for oss LaksebakkenFanafjellet nordFanafjellet SørGullbotnBirkelundsbakkenMunkebotn og Bjørndalen

Publisert 3. oktober 2017 kl 21.41
Sist oppdatert 3. oktober 2017 kl 21.41
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen