/ Strava

MUNKEBOTNS VOKTER

STRAVA-TI: Kan noen se to-tallet i Munkebotn?

Sist oppdatert 6. september 2017 kl 22.17
FRODIG: Opp Munkebotn kommer du tett på Naturen, her er det Odd Christian Eiking som strekker på beina. Foto: Dan Erik Hansen.
FRODIG: Opp Munkebotn kommer du tett på Naturen, her er det Odd Christian Eiking som strekker på beina. Foto: Dan Erik Hansen.

Utsikt, serpentiner, tett vegetasjon og jevn stigningsprosent. Klatringen i Munkebotn har mye av det vi kjenner fra de lange klatringene på kontinentet, bortsett fra nettopp lengden.

Fire rettstrekker og tre serpentinsvinger løfter deg nesten hundre høydemeter til værs i løpet av 1400 meter med asfalt. Segmentet er blant de aller mest kjørte i Bergensområdet, og har i skrivende stund blitt kjørt over 14 000 ganger av 1 537 Strava-brukere.

MUNKEBOTN

Segmentnavn: Munkebotn Climb

Lengde: 1,4 km

Antall høydemeter: 98 meter 

Gjennomsnittlig stigning:7 prosent

Antall forsøk: 14 007 av 1 537 ryttere 

KOM: Svein Ivar Reiso 3:06 Aug 18, 2015

QOM: Linea Arlehed 4:01 Aug 6, 2012

Hvert år arrangeres bakktempoen Munkebotn Opp her, og det var under 2015-utgaven av rittet Svein Ivar Reiso satte sin svært sterke KOM med tiden 3:06. Han hadde en enkel strategi da han satte rekordtiden.

- Det er bare et treminutters segment, så det bare å gi absolutt alt hele veien. Måke til fra start, holde seg fast og håpe det holder. For meg som rytter passer det veldig bra. Når jeg satt tiden var det ganske vindstille, det er nok de optimale værforholdene for en god tid, selv om vinden ikke har så mye å si med all vegetasjonen.

Selv om det går bratt oppover byr bakken likevel på tekniske utfordringer. Serpentinsvinger er nemlig ikke enkelt når farten blir høy og underlaget sleipt.

- Det kan fort være mose og blader i svingene, og hvis det er vått blir det veldig glatt. Jeg er ganske dårlig teknisk så for min del blir det bare å bremse helt ned i hver sving og så gi full gass for å komme opp i fart igjen.

- Særlig etter den siste svingen er det kritisk. Da begynner man på det siste rettstrekket som varer i litt over et minutt, det er nok der de store utslagene kommer.

Svein Ivar er ikke veldig redd for å miste KOMen med såpass kort tid igjen av sesongen, men om noen skulle klare å detronisere ham kommer han ikke til å slå tilbake med det første. Han utelukker heller ikke tider under tre minutter.

- De beste tidene blir som regel satt under Munkebotn opp, så jeg føler meg ganske trygg på at den står i år. Jeg tror jeg har kjørt raskere enn 3:06 der selv, med manuell klokke,  så det burde absolutt være mulig å se to tallet.

- Om noen slår tiden får jeg ikke gjort noe med det før neste år, for hele årets sesong har blitt ødelagt på grunn av et kragebeinsbrudd. Jeg er veldig sulten på å sette en god tid i Munkebotn opp 2018. 

...

I artikkelserien STRAVA-TI vil vi denne høsten ta for oss de ti mest prestisjefulle Strava-segmentene i Bergens-regionen.

Her vil vi se på tall og statistikk knyttet til det aktuelle segmentet og ta en prat med rekordinnehaverne for å finne ut hva som skal til for å sette en KOM eller QOM.

Tidligere har vi tatt for oss Bjørndalen

Publisert 6. september 2017 kl 22.17
Sist oppdatert 6. september 2017 kl 22.17
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen