Hjem
 / Strava
 / Dronningen av Gullbotn

Dronningen av Gullbotn

STRAVA-TI: Ingrid Moe har satt en knallsterk QOM i Gullbotn.

Sist oppdatert 11. september 2017 kl 19.57
VM-KLAR: Tidligere i dag kom beskjeden om at Ingrid Moe skal representere Norge under fellesstarten i Bergen-VM. Foto: Norges Cykleforbund.
VM-KLAR: Tidligere i dag kom beskjeden om at Ingrid Moe skal representere Norge under fellesstarten i Bergen-VM. Foto: Norges Cykleforbund.

Tre kilometer med 7,3% i snitt. Gullbotn er verken et fjell eller en knekker, men noe midt i mellom. Stigningen er åkkesom blant de aller mest kjørte i Bergensområdet, og er i skrivende stund besteget nesten 16 000 ganger av Strava-brukere.

Gullbotn

Segmentnavn: Gullbotn

Lengde: 3,0 km

Antall høydemeter: 225

Gjennomsnittlig stigning: 7 prosent

Antall forsøk: 15 855 av 2 987 ryttere

KOM: Odd Christian Eiking 8:11 Sep 10, 2014 

QOM: Ingrid Moe 10:01 Jun 10, 2017

I bunnen byr Gullbotn på en neve serpentinsvinger, før et flatere mellomparti. Deretter går det rett frem og rett opp på den siste halvannen kilometeren. Et strekke som kan virke uendelig når pulsen er høy og beina fulle av syre. 

FDJ-proff Odd Christian Eiking har bestetiden med 8:11, mens raskeste kvinne er Ingrid Moe, som i dag ble tatt ut til kvinnenes VM-fellesstart i Bergen. Hun satte sin rekord under årets Bergen-Voss, hvor bakken er rittets første virkelig prøvelse.

- Egentlig hadde jeg håp om å være med teten over toppen, men det var mye fighting om posisjoner i bunnen av bakken og da kom jeg litt langt bak. Da var det bare å henge med så godt som mulig opp til toppen. 

LES OGSÅ: Abrahamsen tok siste stikk

Bergen CK-rytteren kommer med følgende tips til andre ryttere som jakter gode tider i Gullbotn.

- Det viktigste er vel å ikke gå på smellen for tidlig. Hold igjen litt i starten selv om det ikke er en veldig lang bakke.

- Det er litt typisk de som sykler Bergen-Voss at de går på en skikkelig smell i den bakken. Man tror man er i kjempeform og så blir man litt overivrig, da blir det veldig tungt på slutten, for det er en skikkelig seig klatring.

- I tillegg kan det være litt vanskelig å skjønne hvor toppen er, så god kjennskap til bakken er nok definitivt en fordel.

LES OGSÅ: Terrengsyklist kuppet landeveisfesten 

Den meget sterke rekordtiden på 10:01 er åtte sekunder bedre enn neste på listen, landslagsvenninne Vita Heine. Ingrid tror Hitec Products rytteren kan ta QOM-en om hun gir den et forsøk.

- Jeg tror hun klarer den hvis hun går for å ta den, men da må jeg bare ut og prøve å ta den igjen! 

...

I artikkelserien STRAVA-TI vil vi denne høsten ta for oss de ti mest prestisjefulle Strava-segmentene i Bergens-regionen. Her vil vi se på tall og statistikk knyttet til det aktuelle segmentet og ta en prat med rekordinnehaverne for å finne ut hva som skal til for å sette en KOM eller QOM.

Tidligere har vi tatt for oss BirkelundsbakkenMunkebotn og Bjørndalen

Publisert 11. september 2017 kl 19.57
Sist oppdatert 11. september 2017 kl 19.57
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue