Jai Hindley vant dagens etappe i Giro d'Italia, etter å ha spurtet ned rivalen Tao Geoghegan Hart på de siste metrene av årets kongeetappe i Giro d'Italia. Hindley hadde da sittet på hjulet til Geogehan Hart gjennom de siste 50 kilometerne, før han altså smøg seg forbi Ineos-rytteren på de siste meterne. 

Bak duoen jaktet nemlig Hindleys kaptein og virtuell leder av Giroen, Wilco Kelderman, på duoen. Geoghegan Hart måtte derfor finne seg i å gjøre drajobben opp den siste stigningen til Laghi di Cancano, hvor Hindley altså var den sterkeste i spurten. 

Annonse

Bak duoen imponerte Pello Bilbao med en sterk tredjeplass på etappen, mens en utslitt Wilco Kelderman karret seg i mål 2.18 bak sin triumferende lagkamerat. Det var imidlertid nok til at nederlenderen overtok den rosa ledertrøyen fra Joao Almeida, som hadde en tung dag. 

Dagens etappe var ventet å bli den mest avgjørende i årets ritt, og den knallharde etappen innfridde i høyeste grad forventningene. Som vi har sett tidligere i årets Giro satte Team Sunweb frem sitt meget sterke klatre-tog da feltet kom i bunnen av Stelvio, og plutselig var den så langt bunnsolide Joao Almeida i skikkelig trøbbel. Portugiseren i den rosa ledertrøyen måtte tidlig gi slipp på feltet, og dermed lå alt til rette for at Wilco Kelderman skulle kjøre seg inn i "Maglia Rosa". 

Det skjedde imidlertid ikke uten dramatikk, for med Ineos-kaptein Geoghegan Hart på hjul kjørte en Rohan Dennis i storform like godt av Kelderman på vei opp til Stelvio, årets høyeste punkt i Giro d'Italia. Kun tredjemann i sammendraget, Jai Hindley klarte å følge Ineos-duoen. 

Med god hjelp av Dennis økte ledelsen tilbake til Kelderman jevnt og trutt, og selv om nederlenderen kjørte sterkt i starten av den siste stigningen ble til slutt tidstapet over to minutter til duoen Hindley og Geoghegan Hart. Dermed er Kelderman bare 12 sekunder foran sin egen lagkamerat i sammendraget, mens han har 15 sekunder å gå på til britiske Geoghegan Hart. 

Carl Fredrik Hagen leverte forøvrig sin beste etappe så langt i årets Giro, da han kjempet seg inn til en 27. plass på den brutale etappen. 

I morgen venter en flat etappe på rytterne, før den siste fjelleetappen skal kjøres på lørdag! Denne har imidlertid blitt endret vesentlig, da franske myndigheter har nektet Giroen å kjøre inn i Frankrike grunnet restriksjoner i forbindelse med covid-19.

I stedet for fryktinngytende Colle dell´Agnello skal rytterne i stedet klatre tre ganger til skistedet Sestriere, en vesentlig lettere etappe enn hva som opprinnelig var planlagt. Det er imidlertid liten grunn til å frykte at rytterne ikke skal 

Resultater 

Giro d'Italia 18. etappe

Topp 10 etappe

1 Jai Hindley (Aus) Team Sunweb 6:03:03
2 Tao Geoghegan Hart (GBr) Ineos Grenadiers
3 Pello Bilbao (Spa) Bahrain McLaren 0:0:46
4 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team 0:01:25
5 Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb 0:02:18
6 Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe 0:04:04
7 Joao Almeida (Por) Deceuninck-Quickstep 0:04:51
8 Vincenzo Nibali (Ita) Trek-Segafredo
9 Hermann Pernsteiner (Aut) Bahrain McLaren
10 Fausto Masnada (Ita) Deceuninck-Quickstep 0:04:55

Topp 10 sammenlagt 

1 Wilco Kelderman (Ned) Team Sunweb 77:46:56
2 Jai Hindley (Aus) Team Sunweb 0:0:12
3 Tao Geoghegan Hart (GBr) Ineos Grenadiers 0:0:15
4 Pello Bilbao (Spa) Bahrain McLaren 0:01:19
5 Joao Almeida (Por) Deceuninck-Quickstep 0:02:16
6 Jakob Fuglsang (Den) Astana Pro Team 0:03:59
7 Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe 0:05:40
8 Vincenzo Nibali (Ita) Trek-Segafredo 0:05:47
9 Fausto Masnada (Ita) Deceuninck-Quickstep 0:06:46
10 Hermann Pernsteiner (Aut) Bahrain McLaren 0:07:23