Egan Bernal knuste konkurrentene på brutal dag i Giro d'Italia

Ekstremvær i Dolomittene sørget virkelig for å sette rytterne på prøve og Egan Bernal viste seg igjen som den sterkeste i Giro d'Italia.

Sist oppdatert 24. mai 2021 kl 16.08
BITER SEG MED: Tobias Foss klatret i sammendraget etter en brutal dag i Dolomittene. Foto: Cor Vos
BITER SEG MED: Tobias Foss klatret i sammendraget etter en brutal dag i Dolomittene. Foto: Cor Vos

Regnet bøttet ned i Dolomittene, og det ble en iskald og nådeløs dag for rytterne i Giro d'Italia.

Det skulle være kongeetappen i årets utgave med tre fjellpass over 2200 meter over havet og 212 kilometer, men grunnet usikkert vær måtte den 16. etappen kuttes ned for rytternes sikkerhet, ifølge med Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sin ekstremværsprotokoll.

Dermed ble etappen i stedet 153 kilometer, og Passo Pordoi og Passo Fedaia ble kuttet ut av etappen. Men på en regnfull og kald dag, med klatring opp Passo Giau (2233 meter over havet), ble det svært krevende for rytterne.

I mål i Cortina d'Ampezzo var det store avstander mellom rytterne etter en brutal dag.

Strålende Foss

Tobias Foss leverte igjen en formidabel etappe i regnværet.

Nordmannen ble distansert på Passo Giau, men tok sitt eget tempo og sto etappen ut på strålende vis.

Til slutt var han to minutter og 33 sekunder bak etappevinner Egan Bernal, men ble kun slått av en seks ryttere som ligger foran han i sammendraget.

Dermed er nordmannen igjen nummer ni i sammendraget i rittet.

Intervju med Foss etter etappen kan du lese her!

Bernal distanserer konkurrentene

I hovedfeltet satte EF Education-Nippo opp høy fart i den slake klatringen opp mot Passo Giau, og skrellet av feltet betraktelig.

Inn i ti kilometer lange Passo Giau ble det tynnet ytterligere ut, og det tok ikke lang tid før det bare var en håndfull sammenlagtryttere igjen.

Blant rytterne som ble hektet av var Aleksandr Vlasov (Astana - Premier-Tech) og Tobias Foss (Jumbo-Visma), og etter hvert tok Egan Bernal (Ineos Grenadiers) over i front.

egan bernal giro d'italia
KALDT OG VÅTT: Egan Bernal underveis på dagens etappe. Foto: Cor Vos

Simon Yates (Team BikeExchange) var blant de første som måtte slippe, og deretter slapp også Hugh Carthy (EF Education-Nippo), mens Damiano Caruso (Bahrain-Victorious) og Romain Bardet (Team DSM) var de som hadde mest å svare med.

Colombianeren satte opp tempoet og ingen andre maktet å følge. Sammenlagtlederen økte og økte, og samtidig plukket han opp restene av dagens brudd og gikk over toppen som førstemann i rittet.

Ny etappeseier

Siste halvdel av Passo Giau var det så dårlige forhold at den italienske TV-produsenten RAI ikke maktet å produsere direktebilder, men Bernal var førstemann over toppen, med halvminuttet tilbake til Caruso, og Bardet 45 sekunder bak.

Langt tyngre var det for Yates, nummer to i sammendraget før etappen, som var over to minutter bak.

Fra toppen av Passo Giau hadde Bernal en 16 kilometer lang og iskald utforkjøring ned til Cortina d'Ampezzo, og der holdt han avstanden tilbake til konkurrentene.

egan bernal giro d'italia 2
ETAPPESEIER TO: Egan Bernal sementerte sin posisjon som Giro d'Italias sterkeste når kun fem etapper gjenstår. Foto: Cor Vos

Etter det som føltes som en evighet uten bilder av rytterne, kom endelig Bernal til mål, og colombianeren brukte litt tid på å ta av seg regnjakken, for å vise frem den rosa trøyen.

Overlegen jublet han over en sterk etappeseier, mens Bardet kom inn som nummer to, 26 sekunder bak, like foran Caruso.

Det er hans andre etappeseier i årets ritt, og nå er Ineos-rytteren to minutter og 24 sekunder foran andremann, Caruso, i sammendraget.

Publisert 24. mai 2021 kl 16.08
Sist oppdatert 24. mai 2021 kl 16.08
Relaterte artikler
UTE AV GIROEN: Sven Erik Bystrøm står av Giro d'Italia. Foto: Cor Vos
Testet positivt for covid-19

Bystrøm reiser hjem fra Giroen

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo | Tlf: 21 95 14 20

Ansvarlig redaktør: Erlend Sande | Nyhetssjef: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen | Daglig leder: Anne Julie Saue