Fredag står Carl Fredrik Hagen på startstreken i Vuelta a España, som i år starter i Nederland og Utrecht.
Etter å ha blitt nummer ni sammenlagt i Arctic Race of Norway forrige uke, melder 30-åringen seg klar overfor Landevei.
– Jeg har holdt meg frisk i hele sommer, hadde en godkjent pluss høydesamling i Andorra på 2 400 meter over havet i juli, etterfulgt av gode éndagsritt i Baskerland, med fine bekreftelser på god form. Det fikk jeg også vist i Arctic Race forrige uke, forteller Israel - Premier-Tech-rytteren.
Fra gjennombrudd til skulderskade
I 2019 fikk han sitt desiderte gjennombrudd på den store scenen, da han i sin aller første proffsesong skrev norsk sykkelhistorie i Vuelta a España.
Til slutt endte han på åttendeplass i sammendraget, som fremdeles er den beste norske sammenlagtplasseringen i en Grand Tour (et treukersritt).
I en amputert koronasesong i 2020 fikk han sjansen i Giro d'Italia, men strevet og ble nummer 42 sammenlagt.
Til 2021-sesongen ventet et lagbytte og nye sjanser, men en stygg velt på trening i mars endte med brukket skulder og operasjon, som gjorde at han mistet OL og store deler av sesongen.
Hjelperrolle
«Calle» ser imidlertid ut til å være på riktig vei igjen, med stabile resultater og en femteplass sammenlagt i Tour de Hongrie som sitt beste resultat så langt denne sesongen.
To år etter han syklet sin forrige Grand Tour, tror han formen er på plass for prøvelsen som venter.
– Jeg tror kroppen skal takle det bra. I alle ritt i år har jeg følt meg best på den siste etappen, sier han - og fortsetter:
– Jeg er klar for å kjempe og gjøre mitt beste hver dag de neste ukene, så får vi se hvordan både jeg og laget står i Madrid den 11. september. Forhåpentlig kan vi da se tilbake på tre fantastiske uker.

2019: Her er Hagen i aksjon under Vuelta a España i 2019, da han ble nummer åtte sammenlagt. Foto: Cor Vos
I tillegg til Oppegård-mannen, er Michael Woods, Omer Goldstein, Patrick Bevin, Chris Froome, Itamar Einhorn og Alessandro De Marchi tatt ut til laget.
Mens Hagen i 2019 og 2020 hadde en fri rolle i henholdsvis Vueltaen og Giroen, har han i år en mer definert rolle som utgangspunkt.
– Vi har [Michael] Woods som vår leder. Jeg skal sitte mest mulig rundt han i fjellene og ellers. Så får vi se hvordan ting utvikler seg, men målet er å sitte med så lenge som mulig og være med der oppe også. Jeg skal være den siste som sitter igjen med Woods.
– Største utfordring når det er kaldt
Etter bruddet i skulderen og den påfølgende operasjonen i fjor brukte Hagen flere måneder på å komme til hektene.
Selv om skulderen er mer eller mindre bra og lite til hinder, kan det være enkelte utfordringer når det kommer til full bevegelighet og blodgjennomstrømning ved kalde forhold.
– Kulde i seg selv er greit, for man kan kle seg. Den største utfordringen ligger i når det er kaldt og vått, som for eksempel på den første etappen i Arctic Race, med seks grader og regn. I de forholdene er det vanskelig å holde varmen. Når kroppen blir nedkjølt, stivner skulderen og fingrene mine veldig. Derfor syklet jeg finalen på den etappen med Gabba-jakke og regnjakke, avslutter han.