Carl Fredrik Hagen må operere – mister OL

Carl Fredrik Hagen hadde OL i Tokyo som et av sine store mål denne sesongen, men bruddskaden han pådro seg etter en velt i mars ødelegger.

Sist oppdatert: 23. april 2021 kl 08.47
UTE I LANG TID: Carl Fredrik Hagen rakk bare å få to ritt i Israel Start-Up Nation, før velt og skade satte ham ut av spill for store deler av sesongen. Foto: Noa Arnon/Israel Start-Up Nation.
UTE I LANG TID: Carl Fredrik Hagen rakk bare å få to ritt i Israel Start-Up Nation, før velt og skade satte ham ut av spill for store deler av sesongen. Foto: Noa Arnon/Israel Start-Up Nation.
Lesetid: 2 minutter

Det var på en treningstur i mars at det gikk ordentlig galt for Carl Fredrik Hagen.

Israel Start-Up Nation var på vei hjemover da han kjørte ned i et hull, mistet kontrollen, syklet inn i autovernet og stupte ti meter ned en skråning.

– Velten er det drøyeste og sykeste jeg har vært med på. Jeg var faktisk sikker på at jeg skulle dø, fortalte 29-åringen til Landevei i etterkant.

Resultatet av den stygge ulykken var brudd i skulderen.

Hagen hadde Giro d'Italia som sitt første mål for sesongen, og senere De olympiske leker i Tokyo og Vuelta a España.

Oppegårdingen hadde i det lengste håpet å slippe operasjon og kunne returnere til konkurranse så raskt som mulig, men torsdag kunne han fortelle til Eurosport at han må legges under kniven.

Det betyr at både Giro d'Italia og OL ryker.

– De siste MR-bildene viser at skaden ikke leger seg selv og at en operasjon må til. Prognosen for å bli helt bra igjen er veldig fin, men det krever 6–8 uker rehabilitering og da er det for knapp tid til å komme seg i form til OL, forteller han til Eurosport.

Den siste tiden har Hagen trent mye alternativt for å vedlikeholde formen. Blant annet ved lange spaserturer, sykling på rulla på lav intensitet, og tøffe varmeøkter gående på mølle hos Olympiatoppen.

Han sier til Eurosport at beskjeden om operasjon naturligvis var en skuffelse.

– Jeg har vært mentalt innstilt på at det kan gå denne veien her, men jeg er naturligvis skuffet over å ikke få kunne være med i OL-diskusjonen, sier han – og legger senere til:

– Det kunne alltids vært verre. Det er ingenting vi har gjort feil i rehablilteringsprosessen de siste ukene og måneden. Nå er det bare å se fremover.

Publisert 23. april 2021 kl 08.47
Sist oppdatert 23. april 2021 kl 08.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen