Carl Fredrik Hagen står over Giro d'Italia 2022

Giro d'Italia ryker for Carl Fredrik Hagen

Carl Fredrik Hagen hadde Giro d'Italia som sitt store mål denne sesongen, men blir likevel ikke å se på startstreken når rittet starter neste fredag.

Sist oppdatert 29. april 2022 kl 16.00
INGEN GIRO: Carl Fredrik Hagen dropper årets Giro d'Italia. Foto: Cor Vos
INGEN GIRO: Carl Fredrik Hagen dropper årets Giro d'Italia. Foto: Cor Vos

Skader og sykdom har ødelagt mye av de siste sesongen for Carl Fredrik Hagen. Opprinnelig var planen å stå på startstreken i Giro d'Italia neste uke, men nå er det klart at rittet går uten 30-åringen på start.

– Planen blir litt endret. Det er ikke sånn at laget har sagt at «Her er du ikke god nok og du kjører ikke giroen». Men det er en miks av at vi har snakket sammen og hva jeg selv tror er best for resten av sesongen og hva jeg ønsker å prestere og hvilken form jeg ønsker å være, forteller Hagen til Discovery.

Israel - Premier-Tech-rytteren har strevet med sykdom gjennom våren, og ble blant annet syk underveis i Paris-Nice og sto av.

«The peloton flu» har vært et mye omtalt fenomen denne våren, og i Paris-Nice var det en rekke ryttere som sto av, og inn mot vårklassikerne var det flere lag som strevet med stort mannefall.

For Hagen satt sykdommen lenge i.

– Jeg fikk jo influensa og så jeg fikk en påfølgende bakterieinfeksjon. Jeg var på antibiotika i ti dager etter influensaen, så det var to uker uten noe som helst trening, sier han i intervjuet med Discovery.

Håper på Tour de France

Oppegårdingen fikk 2021-sesongen ødelagt etter at han veltet stygt på trening. Det resulterte i et brudd i skulderen som gjorde at han måtte operere, og var satt ut i lang tid.

Etter sykdommen fra Paris-Nice var 30-åringen tilbake i konkurranse i forrige uke i Tour of the Alps, hvor han blant annet var i brudd på den andre etappen.

Med Giro d'Italia ute av planene er det Tour de Hongrie (11. til 15. mai) som er neste ritt på planen, før turen går videre til Tour of Norway (24. til 29. mai).

I juni venter Tour de Suisse (12. til 19. juni), og gjennom disse rittene håper han å kjøre seg inn i diskusjonen til Tour de France-troppen.

– Det er vel ikke tatt ut noe lag til touren og det har vært mye sykdom og skader i laget i år. Så der handler det å vise om at man kan få en plass på laget. Men så er nok det mest realistiske kanskje vueltaen, sier han.

Giro d'Italia starter neste fredag, 6. mai. Alt om årets ritt kan du lese i denne saken!

Publisert 29. april 2022 kl 13.18
Sist oppdatert 29. april 2022 kl 16.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen