Carl Fredrik Hagen

Carl Fredrik Hagen er en av Norges beste sammenlagtryttere. Han sykler for WorldTour-laget Israel - Premier-Tech.

Carl Fredrik Hagen ble historisk i sin debut i Vuelta a España, da han ble nummer åtte sammenlagt. Det er Norges beste sammenlagtplassering i et treukersritt noensinne. Det mente både redaksjonen og Landeveis lesere mener årets prestasjon.

Foran 2021 meldte han overgang til Israel Start-Up Nation, og hadde planer om å satse mot Giro d'Italia og Vuelta a España. På en treningstur hadde han imidlertid et skremmende uhell, som gjorde at han fikk et brudd i skulderen. Det ødela store deler av sesongen.

Som en av Norges beste klatrere har også Hagen en rekke Strava-rekorder, blant annet på den prestisjefylte klatringen fra Galdesand til Juvass.

annonse
Hvilket lag sykler Carl Fredrik Hagen for?

Han sykler for det israelske WorldTour-laget Israel - Premier-Tech. Han signerte for dem foran 2021-sesongen. Tidligere har han syklet for det belgiske WorldTour-laget Lotto Soudal, og de norske kontinentallagene Joker og Sparebanken Sør.

Hvilken plass kom Carl Fredrik Hagen på i Vuelta a España?

I 2019, sin debut i en Grand Tour (ritt som er 21 dager), ble han nummer åtte sammenlagt, som ble hyllet i det norske sykkelmiljøet, og er den beste plasseringen en nordmann har tatt i en Grand Tour noensinne.

Hvilken sykkel har Carl Fredrik Hagen?

Carl Fredrik Hagen og resten av Israel Start-Up Nation sykler på sykkelmerket Factor, og Hagen benytter seg av deres Ostro VAM-modell, med komponenter fra Shimano.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen