Alexander Kristoff sørget for den tredje norske seieren på like mange dager, da han var fullstendig overlegen i avslutningen på den fjerde etappen av Tour of Qatar. Greg van Avermaet hadde hjulet til nordmannen på hele oppløpet, men den sterke belgieren hadde ingen sjanse til å passere nordmannen. 

Inn på den siste milen satte BMC og LottoNL-Jumbo fart, og sprengte feltet i fillebiter i sidevinden. Både Kristoff og sammenlagtleder Edvald Boasson Hagen satt godt med i første pulje, men kort tid etter utskillelsen var Edvald maksimalt uheldig og punkterte. Den regjerende norgesmesteren fikk raskt et hjul fra en lagkamerat, men det gikk ikke lang tid før han på nytt fikk problemer og måtte få sykkelen til en lagkamerat. 

Annonse

MISTET TRØYA: Edvald var uheldig på den siste milen, og mistet den gule trøyen til lagkompis Mark Cavendish. Foto: Cor Vos.

Tre lagkamerater slapp seg raskt ned for å hjelpe Edvald opp igjen, og selv om de raskt kom i kapp gruppe to ble det dessverre for langt opp til tetgruppen og kampen om seieren. Der gjorde heldigvis Alexander Kristoff og Team Katusha en strålende jobb. Den rødkledde gjengen sparte kreftene til det gjenstod to kilometer, og derfra og inn hadde det russiske laget full kontroll over hendelsene.

Sven Erik Bystrøm viste nok en gang både taktisk og fysisk kapasitet i toppklasse ved å komme seg med i den første gruppen og levere Kristoff i strålende posisjon inn på den siste kilometeren. Derfra og inn tok Michael Mørkøv Viacheslav Kutznetsov, og Jacopo Guarnieri over staffetpinnen, og med 200 meter igjen var det ingen tvil om at Alexander kom til å ta sin andre seier i årets Tour of Qatar. Så bra var faktisk opptrekket til Guarnieri at han selv endte på en tredjeplass, mens Mørkøv og Kutznetsov også havnet innenfor topp 10. 

Edvald kjempet seg heroisk i mål 45 sekunder bak lansmannen, men mistet dessverre ledelsen i sammendraget før morgendagens avsluttende etappe. Avstanden opp til lagkamerat Mark Cavendish er nå på 19 sekunder, og muligheten for sammenlagtseier har trolig forsvunnet for nordmannen. Det er imidlertid fortsatt lov å håpe på en nordmann i den gule trøyen i Doha i morgen. Med dagens seier klatret nemlig Alexander Kristoff opp til en fjerdeplass i sammendraget, bare ni sekunder bak ledende Cavendish. Tar Kristoff sin tredje seier i morgen, samtidig som Cavendish havner utenfor pallen, vil nemlig bonussekunder sørge for å ta Katusha-rytteren til topps i sammendraget. 

Resultater Tour of Qatar, 4.etappe

Topp 10 etappe

1

Alexander Kristoff (Nor) Team Katusha

3:57:12

 

2

Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team

 

 

3

Jacopo Guarnieri (Ita) Team Katusha

 

 

4

Sam Bennett (Irl) Bora-Argon 18

 

 

5

Mark Cavendish (GBr) Dimension Data

 

 

6

Manuel Quinziato (Ita) BMC Racing Team

 

 

7

Viacheslav Kuznetsov (Rus) Team Katusha

0:00:06

 

8

Søren Kragh Andersen (Den) Team Giant-Alpecin

0:00:08

 

9

Moreno Hofland (Ned) Team LottoNl-Jumbo

0:00:09

 

10

Michael Morkov (Den) Team Katusha

 

Topp 10 sammenlagt 

1

Mark Cavendish (GBr) Dimension Data

10:51:13

 

2

Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team

0:00:02

 

3

Manuel Quinziato (Ita) BMC Racing Team

0:00:06

 

4

Alexander Kristoff (Nor) Team Katusha

0:00:09

 

5

Edvald Boasson Hagen (Nor) Dimension Data

0:00:19

 

6

Søren Kragh Andersen (Den) Team Giant-Alpecin

0:00:30

 

7

Sam Bennett (Irl) Bora-Argon 18

0:00:41

 

8

Sven Erik Bystrøm (Nor) Team Katusha

0:00:49

 

9

Viacheslav Kuznetsov (Rus) Team Katusha

0:00:50

 

10

Michael Schär (Swi) BMC Racing Team

0:00:58