Et ufarlig firemannsbrudd fikk tidlig gå avgårde på dagens VM-fellesstart, og kvartetten bygget raskt opp en ledelse på over kvarteret. Hovedfeltet hadde imidlertid full kontroll og begynte etterhvert å spise inn forspranget. Med syv mil igjen begynte flere av de større navnene å røre på seg, deriblant vår egen Edvald Boasson Hagen som kom seg med i et farlig mellombrudd. Gruppen hadde lenge en god luke, men ble splittet på de siste rundene. 

Ved passering en runde igjen hadde et firemannsbrudd bestående av Michael Valgren Andersen, Cyril Gautier, Alessandro De Marchi og Vasil Kiryienka fått en luke på 45 sekunder til hovedfeltet anført av Polen. 

Annonse

Med seks kilometer igjen kom Michael Kwiatkowski seg opp til bruddet og gikk solo i den siste bakken. Over toppen hadde polakken en håndfull sekunder, han holdt unna på samme måte som Sven Erik Bystrøm og suste inn til Polens første VM-gull noensinne.

I feltet bak fikk Alexander Kristoff lite hjelp av både egne lagkamerater og andre nasjoner. Nordmannen var råsterk og gjorde mye av jobben selv, men til slutt glapp gullet med syv små sekunder for Katusha-rytteren, som endte på en godkjent 8. plass. Det var en mektig irritert Kristoff som krysset målstreken først i hovedfeltet, etter at han selv hadde dratt feltet hele oppløpet. 

Kristoff var skuffet, men fattet da han snakket med Viasat etter målgang.

- Det er klart resultatet er bra, men man håper jo alltid på bedre. Ting gikk egentlig litt som fryktet, jeg satt greit med helt til den siste bakken, men derfra og inn samarbeidet de for godt foran til at vi klarte å ta dem igjen. 

Vinner Michal Kwiatkowski var naturligvis hakket gladere da han ble intervjuet av arrangøren. 

- Jeg følte meg utrolig bra fra start, og er veldig takknemlig ovenfor lagkameratene mine som gjorde en fantastisk jobb. Det er helt fantastisk å bli verdensmester. Jeg så på U23-rittet på fredag og la merke til at det var mulig å holde unna fra toppen av den siste bakken. At jeg klarte det er herlig! 

Se video av de siste kilometerne her: 

Resultater

Topp 10 VM Menn elite fellesstart

1 Michal Kwiatkowski (Poland) 6:29:07
2 Simon Gerrans (Australia) 0:00:01
3 Alejandro Valverde (Spain)
4 Matti Breschel (Denmark)
5 Greg Van Avermaet (Belgium)
6 Tony Gallopin (France)
7 Philippe Gilbert (Belgium) 0:00:04
8 Alexander Kristoff (Norway) 0:00:07
9 John Degenkolb (Germany)
10 Nacer Bouhanni (France)