I forkant av etappen sa Kristoff til reporterne at han følte seg sterk. Det var ingen overdrivelse. – Det var tungt og jeg var sliten på slutten, men det holdt akkurat, sier Kristoff, som visste nøyaktig hva han skulle gjøre. 

– Jeg kom kanskje litt sent ut, men jeg prøvde bare å gjøre oppgavene riktig. Jeg hadde Ferrari foran meg og kom på Degenkolbs hjul. Så siger jeg så vidt forbi Degenkolb og det holdt heldigvis inn, sier Kristoff etter målgang. 

Det var fire år siden sist Kristoff vant en etappe i Tour de France. 

– Å spurte til seier på spurternes største scene, det blir noe av det største i min karriere. 

Etappen på 116 kilometer endte med åtte runder rundt sentrum av Paris. Fram til Paris ble det skålt i sjampanje, det ble vinket og skravlet blant de 140 rytterne som var igjen i feltet på siste etappe i Tour de France 2018. 

Men så snart feltet kom inn på Champs Elysees startet kampen om etappeseieren, og med 47 kilometer til mål gikk et brudd med seks mann: Silvan Dillier (AG2R-La Mondiale), Taylor Phinney (EF), Michael Schär (BMC), Damien Gaudin (Direct Energie), Nils Politt (Katusha-Alpecin) og Guillaume van Keirsbulck (Wanty-Groupe Gobert). Da det gjensto to runder begynte feltet å kjøre på for å ta igjen utbryterne. I det de gikk løs på den siste av de åtte rundene rundt sentrum var hele bruddet spist og posisjoneringen startet. 

Edvald Boasson Hagen tok fjerdeplassen. 

Resultater og sammenlagtresultater nederst i saken. 

Trøyekampene
Klatretrøya ble endelig avgjort på siste dag i Pyreneene og tilhører Julian Alaphilippe. Han sikret seg trøya på første dag i Alpene, den tiende etappen. 

LES OGSÅ: Fyrverkeriet Alaphilippe 

Den grønne poengtrøya har sittet på ryggen til Peter Sagan siden de første sprintpoengene ble delt ut i årets ritt. Begge forutsatt av at rytterne fullførte alle etappene. For Sagan var ikke det noen selvfølge etter den stygge krasjen i Pyreneene tidligere denne uka. 

Geraint Thomas har hatt den gule trøya siden den 11. etappen, men det har vært mange reelle utfordrere til sammenlagtseieren, helt inn til de siste etappene. Så sent som i går ble det rokert på andre og tredjeplassen sammenlagt, da Chris Froome dyttet Primoz Roglic ned fra pallen etter en sterk tempoetappe. 

LES OGSÅ: Dumoulins dag 

Topp fem 21. etappe
1. Alexander Kristoff (UAE), 2:46:36
2. John Degenkolb (Trek-Segafredo), 2:46:36
3. Arnaud Demare (Groupama-FDJ), 2:46:36
4. Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), 2:46:36
5. Christophe Laporte (Cofidis), 2:46:36

Klatretrøye
1. Julian Alaphillippe (Qick-Step Floors), 170 poeng
2. Warren Barguil (Fortuneo), 91 poeng
3. Rafal Majka (Bora-Hansgrohe), 76 poeng 

Poengtrøye
1. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe), 477 poeng
2. Alexander Kristoff (UAE), 246 poeng
3. Arnaud Demare (Groupama-FDJ), 203 poeng

Sammenlagt etter 20 etapper
1. Geraint Thomas (Sky), 83 timer 17:13
2. Tom Dumoulin (Sunweb), +1:51
3. Chris Froome (Sky), +2:24

Ungdomstrøye
1. Pierre Latour (AG2R La Mondiale), 83t 39:26
2. Egan Arley Bernal (Sky) +5:39