Alexander Kristoff stilte til start som regjerende vinner av den tyske spurtklassikeren Vattenfall Cyclassics og nordmannen var nær å gjenskape fjorårsseieren. På de siste kilometerene av det 221 kilometer lange World Tour-rittet kom det angrep fra både høyre og venstre. Både Philippe Gilbert og Greg van Avermaet (BMC) prøvde å legge press på spurtlagene, men uten hell.

Lars Petter Nordhaug kjørte også rittet og var aktiv i å hjelpe Team Sky med å holde rittet samlet på slutten, som kjørte for italienske Elia Vivani. En av rittets store favoritter, Mark Cavendish, veltet med to kilometer igjen. Det samme gjorde Edvald Boasson Hagen, som veltet på rittets siste runde, men skal etter sigende være ok.

Annonse

På den siste kilometeren var det Jacopo Guarniere som skulle trekke Kristoff til seier, men de to kom litt tidlig i front. Da 400 metersskiltet ble passert måtte Kristoff starte spurten. Sittende begynte Kristoff å lade opp kanonen, før han reiste seg og girte om. 

På hjulet hans satt dessverre André Greipel, som vant fire etapper i årets Tour de France. Tyskeren viste at han for øyeblikket er verdens raskeste syklist og Kristoff hadde ingen sjanse da han skøyt fart bakfra. Kristoff tok andreplassen like foran Giacomo Nizzolo og viser dermed at VM-formen er i anmarsj.

Sondre Holst Enger kjørte også rittet og viser lovende takter med en sterk 16. plass.

Resultater:
1. André Greipel (Lotto-Souldal)
2. Alexander Kristoff (Team Katusha)
3. Giacomo Nizzolo (Trek Factory Racing)
4. Tom Boonen (Etixx-QuickStep) 
5. Greg van Avermaet (BMC)