– Jeg tror det er en god mulighet til å vinne, løypa er ikke alt for hard, sa Alexander Kristoff til TV2 før start.

Men hardt ble det. For med to mil igjen til mål så vi en utslitt Kittel slippe hovedfeltet. Mann etter mann ble skrelt av, og på den siste runden var den lille gjenværende gruppen helt uten norske kontinentalryttere. 

Annonse

Til manges overraskelse satt Thor Hushovd igjen i den lille gruppen. Oksen fra Grimstad hadde slettes ikke tenkt å la seg pille på nesen selv om han er gammel og har annonsert sin avgang. 

Ned den siste utorkjøringen satte han et tempo ingen maktet å følge. Med teknisk finesse dundret han nedover så hele byen holdt pusten. Men på oppløpet kom en yngre Kristoff i grønn trøye og tok spurten. 

– Man får ingenting gratis her. Han (Thor Hushovd, red. anm) hadde nok ikke gitt seieren til meg heller, sa Kristoff etter målgang.  

– Jeg prøvde. Det hadde blitt min siste seier som proff. Det var all in. Det var den her dagen jeg kunne vinne. Men så kom Kristoff, sa en skuffet Hushovd til TV2 på vei til pressearenaen.

Hvor mye Kristoff og Hushovd snakker sammen i kveld kan en bare spekulere i.

… 

Edvard Theuns fra Topsport Vlaanderen-Baloise vikk æren av å åpne ballet i Tromsø by, tett fulgt av Vegard Robinson Bugge. I de fem påfølgende rundene ble det kjørt aktivt av flere lag. NetApp-Endura prøvde seg flere ganger, og Jan Fåglum Karlsen fra Ringeriks-Kraft kjørte alene i front over en lengre periode. På det meste hadde han over et halvt minutt på feltet. 

Tromsø viste seg fra sin absolutt beste side da Arctic Tour of Norway skulle avgjøres med fem runder syd på selve Tromsøya. Rundene i bykjernen glimret ikke bare med strålende vær, tusenvis av festglade nordlendinger hadde strømmet ut i gatene, til noe som minnet langt mer om Champs-Élysées enn enn Tromsy by. 

På tv-skjermen ble det spekulert i om så mange som 70000 mennesker hadde tatt turen ut i løypen. 

PS: 

Steven Kruijswijk vant rittet sammenlagt.