Dirk Billiau er belgier, lidenskapelig opptatt av sykkel og mer enn bare glad i nordmannen Alexander Kristoff. Da han i 2013 bestemte seg for å kjøre i gang den offisielle fanklubben til idolet sitt, visste han lite om hvordan tilslutningen i klubben skulle bli. Nå to år senere blir det stadig flere nye supportere og initiativtakeren har allerede begynt å planlegge fremtiden for å sikre enda flere Kristoff-seire.

Landevei tok en prat med Dirk ved start på gårsdagens etappe i Arras.

...

Dirk, du og alle de andre supporterne i fanklubben reiser opp og ned i hele Europa for å møte Alex på sykkelløp. Så langt i sesongen har dere klart å heie ham frem til hele 18 seire. Men der står det på stedet hvil. Er dere skuffet over at det ikke har blitt seir i Tour de France enda?

- Vi er ikke skuffet, nei. Det å vinne en etappe i Tour de France er veldig vanskelig. Det er ikke dataspill hadde nok Mark Cavendish sagt. Men med litt flaks så er Alex plutselig i front og går helt til topps. Det ser vi frem til.

Hvor mange etappeseire forventer dere at han skal kjøre inn til i løpet av Touren?

- I fjor vant han jo to etapper, så kanskje han klarer tre i år. Det ville ha vært helt suverent. Men vi er ikke kravstore, må du vite.

Skal dere følge Alex under hele Touren og gjennom hele Frankrike?

- Nei, dessverre ikke. Vi har fulgt løpet i fem dager nå, og i morgen reiser vi hjem til Wervik igjen. Vi skulle gjerne blitt med litt lengre, men det er faktisk ganske dyrt å følge verdens største sykkelløp. Så nå må Alex klare seg alene.

Hetebølgen vi hadde i Utrecht ved starten av Tour de France, ser ut til å være over nå. I dag var det regn i lufta og også i morgen er det meldt skiftende vær. Norsk sommer med andre ord. Vil ikke sjansene på en etappeseier til Alexander øke da?

- Ja, absolutt. I dag er det typisk flamsk vær og Alexander er kjent for å gjøre det bra i nettopp dette været. Det er helt klart en fordel for «vår» mann.

Du har tatt med en liten gave til Alexander, ser det ut til. Er det en forsinket bursdagsgave?

- Nei, denne gaven er ikke til Alex. Selv om han er tynn, så er han vel ikke så liten. Det er en body til hans nyfødte sønn Liam.

Hva står det på den?

- Der kan vi lese: «Winner Tour of Flanders 2040». Vi håper jo så klart at Liam Kristoff en dag vinner Flandern rundt også, akkurat som pappaen sin. Det hadde vært stas, hvis Kristoff jr. Hadde vunnet i Flandern rundt i 2040.

Det betyr at kurset for Liam allerede er staket ut av dere?

- Helt klart. Han må bli syklist han også!