Nacer Bouhanni(Cofidis) tok bokstavelig talt knock-out på konkurrentene da han tok seieren på den første ordinære etappen av Critérium du Dauphiné. En bakke-prológ ble unnagjort i går, der Contador var raskest.
Det var duket for massespurt på dagens etappe, og det ble det. En skikkelig heftig en sådan. De siste kilometerne var det uvanlig mye knuffing og Kristoff måtte nærmest dytte bort Bouhanni for å holde opptrekkstoget sitt.
- "Det var litt kamp med Bouhanni om plassen, jeg ville ikke gi fra meg plassen på mitt tog." uttalte Kristoff til TV2 etterkant.

I det Kristoff skulle åpne spurten ble han imidlertid hindret og holdt på å kræsje, noe som hindret han fra en topp 10-plassering.
Kristoff uttalte også følgende til TV2 etter målgang: "Jeg følte meg egentlig bra. Jeg touchet hjulet til Jacopo Guarnieri og holdt på å krasje. Da mistet jeg rytmen, og da var det over"

Annonse

Også Edvald Boasson Hagen var langt fremme i spurten og kom på en fjerde plass. Selv om Boasson Hagen ikke nådde helt opp i spurten viser rudsbygingen at han er i rute før Tour de France.
– "Det var veldig hektisk. Jeg satt på hjulet til Alexander Kristoff og satt egentlig godt der. Den boksekampen Bouhanni og Alex hadde, den var ikke jeg med på" sa Boasson Hagen til TV2.

En annen som fortsetter å imponere er Sondre Holst Enger. Horten-gutten kom inn på en åttende plass og markerer med det at han definitivt hører hjemme på det øverste nivået.

Resultater

1

Nacer Bouhanni (Fra) Cofidis, Solutions Credits

4:27:53

 

2

Jens Debusschere (Bel) Lotto Soudal

 

 

3

Sam Bennett (Irl) Bora-Argon 18

 

 

4

Edvald Boasson Hagen (Nor) Dimension Data

 

 

5

Jonas Vangenechten (Bel) IAM Cycling

 

 

6

Moreno Hofland (Ned) Team LottoNl-Jumbo

 

 

7

Tony Hurel (Fra) Direct Energie

 

 

8

Sondre Holst Enger (Nor) IAM Cycling

 

 

9

Daryl Impey (RSA) Orica-GreenEdge

 

 

10

Edward Theuns (Bel) Trek-Segafredo