Alexander Kristoff er kongen i Belgia, og trolig den aller siste noen vil ha med seg til målstreken på søndag. Da han ved femtiden i ettermiddag fikk spørsmål om han var forberedt til Flandern rundt på søndag, var det en selvsikker Kristoff som svarte:

– Jeg har enn å ikke sett på løypa, men jeg har kjørt Flandern rundt de siste tre årene, og i tillegg har jeg kjørt mye løp her nede. Jeg vet hva som venter meg, og jeg ser ikke noe poeng i å gå gjennom den løypa enda en gang.

I dag var det siste dag av etapperittet de Panne, med to etapper på programmet.

Spurten på den første av dagens to etapper ble av det mer spennende slaget enn de to foregående dagene. Det måtte nemlig målfoto til for å skille Alex og andremann André Greipel.

De nødvendige centrimetrene var på Alex' side, og med nye bonussekunder hadde han 22 sekunder i margin til andremann i sammendraget, Stijn Devolder.

IMPONERTE PÅ TEMPOETAPPEN

Etapperittet ble avsluttet av en kort tempoetappe.

Individuell tempo har aldri vært Kristoffs sterkeste side, ei heller prioritet. På den avsluttende tempoetappen kjørte han langt over evne, og i mål klokken han inn til tredje beste tid, kun slått av Bradley Wiggins og Stefan Kueng (BMC).

– Jeg følte jeg gjorde en god tempo, jeg pushet hardt hele veien. Jeg tror kanskje det er den beste tempoen jeg har kjørt noen gang. Jeg var litt bakpå da jeg var halvveis, men jeg kjørte bra i svingene på slutten. Men jeg var jo redd før start, sa Alex etter målgang på tempoen.

Med den formen Alex er inne i nå kan det også virke som han er kapabel til å kjøre fra rittet på egenhånd, slik vi har sett blant annet Fabian Cancellara gjøre det tidligere.

Med litt innsats kan vi kanskje se Kristoff vinne også tempoetapper.

– Ja, jobber ikke noe med tempo, det ser du jo på bildene! sa han til Sporza.