Alexander Kristoff viste seg som den klart beste da feltet dundret inn mot målgang i Alta. Uten mye opptrekk å skryte av, starten han spurten tidlig. Antatt sterkere Marcel Kittel fikk aldri startet spurten sin skikkelig, og Kristoff krysset mållinjen nesten en sykkellengde foran nok en nordmann. 

For selv om Thor Hushovd har hatt flere vanskeligere sesonger, har han slettes ikke glemt gamle kunster. I dag ble han nummer to, en plassering han slettes ikke var fornøyd med. 

Annonse

LANG DAG

Den 207 kilometer lange etappen bød på få utfordringer underveis, men en solid vind fra sør sørget for at rytterne kom til mål nesten 30 minutter senere enn det tregeste tidsskjemaet tok høyde for. En lav sol sørget for at temperaturen var til å leve med, selv om proffene hadde kledd på seg usedvanlig mye årstiden tatt i betraktning.

Et stort flertall av proffene hadde ingen problemer med å gi greit beng i den uskrevne regelen om at lange benvarmere ikke hører hjemme i ritt. Over eksponerte vidder og endeløse sletter var det Team Belkin som byttet på drajobben sammen med Giant Shimano.

Selv med mange minutters avstand mellom brudd og felt, hadde de hele tiden visuell kontakt med hverandre. 

OFFENSIVE NORDMENN 

Dagens brudd bestod av fire kontinentalryttere, og hele tre av dem var norske. Andreas Erland fra Sparebanken Sør fikk med seg Petter Theodorsen fra Ringeriks-Kraft og Krister Hagen fra Øster Hus-Ridley. Laurent Evrard fra belgiske Wallonie-Bruxelles sørget for å gi bruddet litt ekstra tid i tv-ruten. 

August Jensen satte et solid preg på gårsdagens etappe, og selv om deres tidligere kaptein, Sven Erik Bystrøm, nå sykler for Katusha, fortsetter vestlandslaget sin solide kjøring. Med fire mil igjen til mål og 1.50 ned til hovedfeltet sa Hagen takk for seg, og kjørte alene før han etterhvert fikk besøk også av Erland. De to hadde 2.30 minutter ned til hovedfeltet med drøye 25 kilometer igjen, men på sedvanlig vis bestemte de store gutta seg for at nok fikk være nok. 

Team Joker satte også høy fart på feltet da det gjenstod fem kilometer. Reidar Borgersen, Vegard Robinson Bugge og Kristoffer Skjerping utgjorde spydspissen til de blåkledde, med spurter Jo Kogstad Ringheim som sisteskanse.