Tour of Norway startet i dag med en 152 kilometer lang etappe med start og mål i Larvik. Det var knyttet stor spenning til om Milano-Sanremo-vinner Alexander Kristoff kunne leve opp til favorittstempelet og stikke av med seieren på den første etappen.
   
 De tre raske herremennene Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka), Daniele Bennati (Tinkoff-Saxo) og Barry Markus (Belkin) ble på forhånd ble sett på som nordmannens største utfordrere. Men med flere store norske sykkeltalenter i utfordrerposisjon, deriblant fjorårets mirakelmann Sondre Holst Enger (Sparebanken Sør), var det alikevel store forhåpninger norske jubelbrøl i Larvik.
   
Etter bare sju kilometer kom sju ryttere seg avgårde i et brudd. Disse rytterne var Ruben Fernandez (Caja Rural), Adrian Kurek (CCC-Polsat), David Frattini (UnitedHealthcare), Eliot Liater (Topsport Vlaanderen) samt de tre norske kontinentalrytterne Øystein Stake Laengen (Motiv3). Krister Hagen (Øster Hus-Ridley) og Adrian Gjølberg (Team FixIT.no).
   
Ruben Fernandez vant innlagte spurten i Helgeroa etter 16 kilometer. På dagens eneste bakkespurt. opp Korketrekkeren, var Adrian Gjølberg den raskeste og får med det ikle seg klatretrøya på morgendagens etappe. Spanske Ruben Fernandez stakk av med de to siste innlagte spurtene, men avstanden til bruddet var faretruende lite på den siste spurten. Og det så ut som Katusja, som ledet jakten på bruddet, hadde god kontroll på rytterne i front.
Da det gjensto ca tre kilometer til målstreken ble bruddet oppskriftsmessig kjørt inn og det var duket for massespurt opp Nansetveien i Larvik. En tøff siste kilometer med avslutning i motbakke gjorde at blant andre Alexander Kristoff undret før starten av dagens etappe om spurten ikke kunne bli for hard for han. 
      
På oppløpet var det alikevel ingen tvil om at Alexander Kristoff var den sterkeste. Sondre Holst Enger kjørte en imponerende finale og tok andreplassen framfor den unge belgiske Tom van Aebroeck. Lars Petter Nordhaug kom over mål som nummer fire, mens Jo Kogstad Ringheim kjempet seg inn til en flott 10. plass. Med fire norske ryttere topp ti ble det en fantastisk start på Tour of Norway sett med norske øyne!  
   
Resultater: 

1.

Alexander Kristoff

NOR

Team Katusja

3:24:18

2.

Sondre Holst Enger

NOR

Tema Sparebanken Sør

0:00:00

3.

Tom Van Asbroeck

BEL

Topsport Vlaanderen - Baloise

0:00:00

4.

Lars Petter Nordhaug

NOR

Belkin Procycling

0:00:00

5.

Zico Waeytens

BEL

Topsport Vlaanderen - Baloise

0:00:00

6.

Baralomiej Matysiak

POL

CCC Polsat - Polkowice

0:00:00

7.

Gerald Ciolek

TYS

MTN - Qhubeka

0:00:00

8.

Thomas Sprengers

BEL

Topsport Vlaanderen - Baloise

0:00:00

9.

Maciej Paterski

POL

CCC Polsat - Polkowice

0:00:00

10.

Jo Kogstad Ringheim

NOR

Team Joker

0:00:00

Annonse