Tidligere i dag ble det kjent at Alexander Kristoff  ikke kommer til å delta i  Tour de France neste sommer. Det er TV2.no som bekrefter dette.

Kristoff har syklet Tour de France syv år på rad, men en åttende deltagelse ser det ikke ut til å bli.

Annonse

Han vil som vanlig satse hardt på vårklassikerne, og deretter satse på å beholde formen inn i Giro d'Italia.

– Vi har tre sprintere, så vi blir fordelt rundt på Grand Tours. I år kjører jeg Giroen. Jeg skal ikke til Tour de France, sier han til TV2.no, som er til stede på lagets samling i Benidorm i Spania.

Kristoff har tre etappeseiere til sammen i Touren, to fra 2014 og en fra 2018, der han vant en overlegen sisteetappe på Champs Élysées. Han har ofte slitt med å få ut potensialet i spurtene, og flere ganger har han endt opp langt nede på resultatlistene med teknisk trøbbel.

UAE Team Emirates vil trolig satse på supertalentet Jasper Philipsen og kolumbianeren Fernando Gaviria i Tour de France. Førstnevnte var Kristoffs opptrekker i fjorårets tour, Gaviria sprinteren som trolig var tiltenkt plassen. Gaviria måtte stå av Touren på grunn av en kneskade.

Alexander Kristoff italia
NESTEN: Kristoff har en andreplass fra den 13. etappen i 2012 som beste resultat i Giro d'Italia. Foto: Cor Vos.

Kristoff har tidligere kjørt sterkt i Giro d'Italia, selv om han ikke har etappeseier. Mange mener at en av de første gangene han virkelig viste seg frem i sykkelverdenen, var på den 8. etappen fra Sapri til Tropea. Etappen hadde målgang på toppen av en knallbratt bakke, og Kristoff var nummer tre i mål.

Nivået i Giro d'Italia har økt betraktelig de siste årene, i 2020 vil nivået trolig bli enda høyere. Tour of California er historie, og det er antatt at flere ryttere vil bli sendt til giroen i stedet.

– Det virker som det nesten kommer til å være høyere nivå i spurtene der enn i Tour de France siden det er flere etapper i Giroen som passer spurtere, sier han videre til sykkelkanalen.

Giro d'Italia arrangeres 9. - 31. mai. Rittet starter i år i Budapest, før den rosa trøyen tre uker senere deles ut i Milano.

Alexander Kristoff Tour de France
SISTE SEIER: Kristoff vant på Champs Élysées i 2018. Siden har seierne uteblitt. Foto: Cor Vos.