På sin andre konkurransedag i 2015 tok Alexander Kristoff sesongens første seier etter en skikkelig langspurt i Tour of Qatar.

Les også: VI TROR KRISTOFF STARTER SESONGEN MED ET SMELL

Annonse

Etter å ha blitt sperret inne i spurten på gårsdagens etappe var det en revansjesugen Katusha-rytter som stod på startstreken, og Alexander fikk definitivt sin revansje på dagens etappe. Hele dagen ble det kjørt knallhardt i sidevinden, med en snittfart på vanvittige 48 km/t. På de siste kilometerne var det bare drøyt ti mann som skulle gjøre opp om seieren, med Kristoff som eneste Katusha-rytter. Til tross for at denne gruppen inneholdt flere sterke spurtere var nordmannen likevel aldri nevneverdig truet på de siste par hundre meterne. Dermed fortsatt Kristoff der han slapp i fjor, og fikk seg nok en tur opp på seierspallen. Her er det definitivt bare å glede seg til fortsettelsen. 

For våre andre norske gutter ble det også en hektisk dag på jobben. Edvald Boasson Hagen havnet tidlig i trøbbel i sidevinden, mens Sven Erik Bystrøm viste stor kapasitet under de vanskelige forholdene. I mål var haugesunderen nummer 18, kun 15 sekunder bak lagkompis Kristoff. Mens Edvald må jakte videre på godformen venter trolig en rolle som hjelperytter på Bystrøm de neste dagene, ettersom Alexander Kristoff også overtok ledelsen i sammendraget, ett lite sekund foran storfavoritt Tom Boonen. Det er med andre ord duket for en skikkelig sekundstrid på de kommende etappene.  

Se video av de siste kilometerne her! 

Resultater 

Topp 10 etappe

1. Alexander Kristoff

2. Andrea Guardini

3. Greg van Avermaet

4. Peter Sagan

5. Tom Boonen

6. Heinrich Haussler

7. Adam Blythe

8. Marcus Burghardt

9. Jasper Stuyven

10. Ian Stannard

....

18. Sven Erik Bystrøm

84. Edvald Boasson Hagen

Topp 5 sammenlagt 

1. Alexander Kristoff 

2. Tom Boonen

3. Greg van Avermaet

4. Andrea Guardini

5. Niki Terpstra