/ Sykler

NORSK KLATRING I VERDENSKLASSE

Mens noen depper over kun én norsk rytter i Touren, gror det bedre enn noen gang i de yngres rekker. Odd Christian Eiking ble akkurat nummer to i et stort internasjonalt etappeløp.

Sist oppdatert: 20. juli 2014 kl 16.24
SUVEREN: Odd Christian Eiking ble nummer to sammenlagt i Giro Valle d'Aosta. Foto: NCF
SUVEREN: Odd Christian Eiking ble nummer to sammenlagt i Giro Valle d'Aosta. Foto: NCF
Lesetid: 2 minutter

Pressemelding, NCF

Det norske U23 landslaget har vist seg svært godt frem i det Italienske rittet Giro Valle d'Aosta som ble avsluttet i dag. Sammenlagt endte Odd Christian Eiking som nummer to sammenlagt, mens Sindre Lunke endte på femteplass. Oskar Svendsen ble nummer to på dagens avsluttende bakketempo.

UCI rittet er kjent som et av verdens tøffeste UCI ritt for U23 ryttere. Gjennom totalt 5 etapper har rytterne klatret flere tusen høydemeter i fjell som har vært nærmere 2000 meter høye. Landslaget har vist seg frem som et av de sterkeste lagene og endte til slutt med to ryttere topp 5 i sammendraget:

– Dette er det hardeste rittet vi noen sinne har deltatt i. Rittet er hardere enn Tour de l’Avenir, selv om det er noen dager kortere.  Her har vi møtt mange av de sterkeste klatretalentene i Europa. Alle vinnerne fra dette rittet har blitt store klatrere i World Tour ritt, forteller landslagssjef Stig Kristiansen.

– Resultatmessig var dette litt i overkant av hva vi kunne forvente på forhånd. Jeg er veldig imponert over Sindre Lunke. Eiking hadde vi litt forventninger til på forhånd, men han har også prestert bedre enn vi hadde turt å håpe på, fortsetter en storfornøyd landslagssjef.

Solid laginnsats

I tillegg til to mann topp 5 i sammendraget har de norske rytterne oppnådd sterke etappeplasseringer. Odd Christian Eiking har blant annet en 2, 4 og 5 plass, mens Oskar Svendsen endte på 2 og 4 plass på de to enkeltstartetappene:

– Oskar hadde vi litt ekstra forventninger til på forhånd, etter som han viste under Tour de l’Avenir i fjor at han presterer bra i lange fjell. På første og andre etappe slet han med varmen, men ellers har han prestert veldig bra. Fridtjof Røinås og Sven Erik Bystrøm har også gjort en kjempejobb som hjelperyttere, oppsummerer Kristiansen fra Italia.

Sammenlagtstilling:

1. Bernardo Suaza Arango, Colombia.  13.43.51

2. Odd Christian Eiking, Bergen CK/Team Joker +33

5. Sindre Lunke, TVK/Sparebanken Sør  +1.41

21. Oskar Svendsen, Lillehammer CK/Team Joker    + 19.15

38. Fridtjof Røinås, Grimstad SK/Sparebanken Sør  + 42.33

55. Sven Erik Bystrøm, Stavanger SK/Østerhus-Ridley  + 58.01

Publisert 20. juli 2014 kl 16.24
Sist oppdatert 20. juli 2014 kl 16.24
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen