Er du ikke abonnent på Landevei? Tegner du abonnement før 7. april vil du få også denne utgaven i posten! Du finner mange gode abonnementstilbud i vår store nettbutikk!

Annonse

Proffene er for lengst i gang med sin sesong, men endelig kommer de snart til Norge også!

LES OGSÅ: Dette er markedets beste sykkel med skivebremser

Tour of Norway er årets første høydepunkt her hjemme, og vi har fått svar på mye av det vi er nysgjerrige på.

For hvor mye koster det å arrangere Tour of Norway, og hvordan får en Alexander Kristoff til å starte? Kan Tour of Norway bli fulltegnet, hvordan føles det å være siste fullførende nordmann og hvorfor blir løpet morsommere når siste etappe er flat?

Vi har snakket med alt fra sportsdirektører til arrangører når vi finner ut hva som rører seg i kulissene til Tour of Norway!

TIL FJELLS: Feltet i Tour of Norway med Gaustatoppen i bakgrunnen. Foto: Kristoffer Øverli Andersen.

MJØSAS VESTSIDE

Det er stekvarmt i Oppland når solen står på sitt høyeste. Brødrene Ulstein tok med seg kamera og lokaldialekt til Toten, og syklet en klassisk runde mellom gyllengule åkre. Norge om sommeren er like mye fjell, som det er skjærgård og innland. Selv om landet vårt er lite finner vi enorm variasjon i terreng og vegetasjon. Vi liker å sykle i kulturlandskapet i innlandet.

Denne utgavens Norges flotteste besøker Vazelinas hjemsted, intet mindre enn Toten.

RULLEKJØRING

Norge er det eneste landet i verden som driver med rullekjøring, og stadig flere turritt avvikles med dette som konkurranseform. Men hvorfor er det slik?

Lagtempo som gren er liten og i mange land ubetydelig, selv om det er den raskeste formen for sykling.

Vi har gått i dybden på både den norske og den internasjonale konkurranseformen, vår store feature i Landevei #21 handler om lagtempo og norsk rullekjøring.

HOLD IGJEN: Nordmenn elsker rullekjøring, men hvorfor? SK Rye på vei over Dovre, 2015. Foto: Ola Morken.

POSTGIRO-TRIUMFEN

Postgiro kan kanskje ringe noen bjeller, men hva med Unni Larsen? Sistnevnte var på 80-tallet vår sterkeste kvinnelige syklist, og i 1984 vant hun Postgiro Grand Prix. Hun satte kvinnesykling på kartet, og seieren ble faktisk gjennomført med brukket hånd. Ikke bare det, hun hadde også gjort noe så uhørt som å få hjelp av psykolog for å prestere bedre.

I vår arkivsak fra Marcus Liebold forteller vi historien om Unni Larsen og hennes trener Kristin Kardel.

TIDLIG UTE: Unni Larsen vant Postgiro Grand Prix 1984. Hun er en av våre første kvinnelige toppsyklister.

NESTE ITALIENER UT

Giro d’Italia domineres ofte av italienere, men det blir stadig lengre mellom italienske unikum.

Davide Formolo vant en etappeseier i Giro d’Italia i 2015, og regnes for å være det største talentet støvellandet forvalter. Han er en outsider til sammenlagtseieren i år, og forventes å være en reell vinnerkandidat i 2017.

Vi har møtt unggutten med babyfjeset, i Landevei #21 er det Davide Formolo som forteller sin historie.

ROSA TRØYE? Davide Formolo er en av de store outsiderne til årets rosa trøye. Vi har møtt unggutten. Foto: Cor Vos.

VERDENS BESTE RUNDE

Sella Ronda i Italia er trolig verdens beste langtur. Hovedsløyfen er på bare 55 kilometer, men kan enkelt utvides. Runden inneholder 2000 høydemeter og over 100 serpentinsvinger, en fantastisk utsikt og spektakulære fjellformasjoner.

Sella Ronda huser også et av verdens mest kjente turritt, Maratona Dles Dolomites, der 9000 syklister som starter samtidig lager et felt som kan være fem kilometer langt!

Bli med til Sellamassivet!

LANG SLANGE: Både feltet og asfalten har en fantastisk form i Sella Ronda.

FASTE SPALTER

Selvsagt får du også kåserier, standpunkt, glemte produkter og de siste nyhetene i bladet. Kvaliteten på tekst og bilder er selvsagt på sitt sedvanlig  høye nivå, ekstra gledelig er det at vi i bladet endelig kan bekrefte «Samling 2016»!

Arrangementet vil finne sted i Fagernes 15-18. september, og er et landeveisarrangement som handler om opplevelser, og ikke resultater.

Er du ikke abonnent på Landevei? Tegner du abonnement før 7. april vil du få også denne utgaven i posten! Du finner mange gode abonnementstilbud i vår store nettbutikk!