/ Sykler

DETTE ER FRANK

Folkens, møt Frank Wøien Mo. Frank er valdresmannen som gjør ting han verken kan eller bør med Team Joker og Landeveis velsignelse.

Sist oppdatert: 18. februar 2014 kl 11.10
ARBEIDSKAR: Frank Wøien Mo vet å ta i et tak, og denne gangen gjør han det for Team Joker. Følg med for flere oppdateringer! Foto: Privat.
ARBEIDSKAR: Frank Wøien Mo vet å ta i et tak, og denne gangen gjør han det for Team Joker. Følg med for flere oppdateringer! Foto: Privat.
Lesetid: 4 minutter

Landevei møtte Frank Wøien Mo første gang for et par år tilbake, da han guidet Landevei på en valdresrute som sto på trykk i Landevei 2013. Frank bød på støl, øl og lapper samt guiding, og har siden stått på hurtigknappene på redaktørens telefon. 

Men hvem er så denne mannen for deg som ikke kjenner han, og hva i alle dager driver han med nå?

– Jeg er ikke syklist, jeg er ikke en gang bonde annet enn i sjel og sinn. Riktignok har jeg et lite småbruk sammen med kona og to jenter med både fjøs og støler. Men med et par hester og noen andre smådyr blir det ikke store drifta. Men det er en fin måte å bo og leve på, og her kan jeg også nyte gleden ved alt sykling gir meg. Og nå i en alder av 42 er interessen, nysgjerrigheten og gleden ved sykkel og alt den symboliserer større enn noen gang. Sykling er mer av alt. Miljø, felleskap, teknologi og god helse, skriver Frank i en e-post fra Mallorca. 

PRØVEKANIN I SYDEN

Mallorca er kjent som sykkeløya fremfor noen, så Frank er naturligvis ikke alene på sykkeløya. Han har søkt ly i herberget til Team Joker, som han ble kjent med etter at både han selv og Jokerlaget hadde et samarbeid med sykkelprodusenten Merida. 

– Å møte noen på sykkel er ganske ofte som å møte noen med hund, vel å merke hvis du har hund selv, -eller sykkel. Dere har noe å prate om, dele og sammenligne. Jeg hadde syklet en del terrengsykkel og begynt å få øynene opp for hvilke muligheter som fantes i området rundt meg. Sykkelinteressen var i sterk vekst i Valdres, og i 2008 kjøpte jeg endelig min første «skikkelige» landeveisykkel. Jeg hadde funnet en på finn.no og slo til, forteller Frank.
Noen ganger er det tilfeldigheter som gir livet en ny retning, og så var det også for Franks vedkommende. 
– Selger var tilfeldigvis Stian Steen-Olsen hos Stians Sport AS. Dette kjøpet skulle vise seg å få ringvirkninger jeg ikke ante, og har gitt meg mange gode venner både hos MERIDA og i sykkelmijøet. Nå skrur og selger jeg litt sykler, er leder i sykkelgrupa og har vært med å drifte et lag i NorgesCup. Jeg er også med å arrangere Valdresrittet som løypesjef og speaker, sier han. 

Valdres undrer vi, er ikke det bare et sted man kjører gjennom på vei til Beitostølen?

– Å bo i Valdres som syklist er i mine øyne perfekt. Fjellene har gamle kjerreveier og dyretråkk snirklende gjennom et landskap du aldri blir lei. Nede i dalen kan du legge sløyfer på kryss og tvers og saumfare grend etter grend. Legg turen til fylkesveinettet og du får fine opplevelser med liten trafikk. Selv om det skal sies at du bør være litt over middels interessert i bakker. Jeg sykler en del til og fra jobben som leder for driftssamarbeidet i Valdres hos Skagerak Kraft, Eidsiva Vannkraft og Bægnavassdragets regulering. En god start og avslutning på arbeidsdagen, og det selv om det aldri er kø i Valdres.

Og nå er altså Frank i syden. Bonden Frank Wøien Mo har altså fått innpass hos ingen ringere enn selveste Team Joker, og med sportsdirektør Gino van Oudenhoves velsignelse skal Frank nå prøve seg på så mange oppgaver som overhodet mulig i støtteapparatet til Joker Merida. 

Men blir det noe problem da? Det er vel enkelt å drive sykkellag, det er jo bare å få alle gutta ut om morgenen og fôre dem om kvelden? Frank er vant med hester og døtre så dette går fint vil vi tro. Frank største bekymring så langt er å stå på egne ben:

– Nå skal jeg få prøve et nytt aspekt ved syklingen, å følge Team Joker i en uke som en av støtteapparatet på samling og skrive reportasjer. Jeg har tidligere vært med som turguide for reportasjer i Landevei og Terrengsykkel, men dette blir første gang på egne bein!

Landevei.no blir oppdatert med flere saker fra Frank i tiden som kommer. For hvordan er det egentlig å gjøre ting en ikke kan for Norges beste lag Team Joker?

Følg med så får du svar!

Publisert 18. februar 2014 kl 11.10
Sist oppdatert 18. februar 2014 kl 11.10
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen