Tegner du abonnement innen torsdag rekker du akkurat å få med årets første utgave. Inkludert i prisen får du også tilgang på samtlige tidligere utgaver digitalt!

Abonnement tegner du kjapt og enkelt her!

Annonse

 

De aller færreste syklister kunne tenke seg å legge på seg 25 prosent, men da vi satte opp planen for Landevei 2015 var planen klar: vi ville lage et større blad, og plusset på med hele 24 sider.

I den kommende utgaven, den 16. i rekken, får du over 100 sider med redaksjonelt innhold. Vi har også spurt våre lesere om hva de vil ha mer av, og tilbakemeldingene var tydelige.

Derfor får du nå mer stoff fra Norge, større og dypere reportasjer, og et enda tettere blikk på hva som skjer i kjølvannet av Alexander Kristoff og Thor Hushovd.

VERDENS BESTE SYKKELLAND

Det er liten tvil skal vi tro våre egne lesere, Norge er verdens beste sykkelland. I artikkelserien «Norges flotteste» leter vi fortsatt etter den beste langturen i landet, men har for lengst konkludert med at den trolig er like vanskelig å finne som meningen med livet.

I denne utgaven dro vi på en tre dager lang tur, med den ene indrefiléten etter den andre. Vi har besøkt Atlanterhavsveien, Geiranger, Trollstigen, Eikesdalen, Rekdal og Norangsdalen, for å nevne noe. Mer fantastisk tur skal du lete lenge etter.

SMAL: Norangsdalen er en av landets smaleste. Hva er vel bedre enn å sykle der? Foto: Magnus Roaldset Furset.

EN HERRE MED SKJEGG

Tusenvis av tv-tittere satte ettermiddagskaffen i halsen da Tormod Hausken Jakobsen vant NM i fjor sommer. Hvem i heite huleste var den skjeggete unggutten som parkerte flere proffer?

Tormod Hausken Jakobsen har også etter NM-gullet holdt en lav profil. Han er en av våre største talenter, men av sykkelen er det nesten umulig å gjette hva han faktisk driver med. Vi har fulgt Tormod tett over en lengre periode, og rytteren fra kontinentallaget Coop-Østerhus er denne utgavens store profil.

JIPPI!: Tormod Hausken Jacobsen jubler etter NM-seieren i 2014. Vi har profilert unggutten i Landevei #16. Foto: Kristoffer Øverli Andersen.
DET STØRSTE DU KAN VINNE
Om tverrsnittet av en proffsyklist kunne velge ville han ikke vært i tvil. Flandern rundt er det største rittet en kan vinne. Galskapen som befinner seg blant tilskuerne er en opplevelse i seg selv, atmosfæren blant menneskene som har sykkelhistorie i blodet må oppleves!

Vi dro en langhelg til sykkelsportens arnested, Flandern i Belgia. Vi syklet turrittet Flandern rundt på lørdag, og så på proffene på søndag. Dette er en opplevelse som aldri kommer til å slippe taket. Å sykle på historisk grunn er en ting, å jage rundt fra bakke til bakke for å se på proffene er nesten like morsomt.

Å se på og sykle Flandern rundt er en av de tingene som gjør deg til ekte syklist. Det hører til på samme liste som kravebeinsbrudd og barbering av ben.

BERSERK: Tilskuerne går av skaftet når Tom Boonen støter i Molenberg. Foto: Henrik Alpers.

EN ANNERLEDES HISTORIE

Sporten vår er dokumentert gjennom utallige bilder fra historien. Svart-hvitt-bilder av lidende menn er et kjent skue, like mye som de mer moderne bildene fra lagbusser og treningssamlinger. Men hva med å titte på noe helt annet?

I denne utgaven lot vi kreativiteten få fritt spillerom, og laget en bildeserie kalt «En liten verden». Dette er tolv sykkelbilder du ikke får se noe annet sted med det første. Les, le og nyt!

PARTERT: Skivebremser på landeveissykler kommer, men er dette konsekvensen? Foto: Henrik Alpers.

FREMTIDEN

Alle er enige. Nei vent, alle er uenige. For hvorfor i all verden skal vi ha skivebremser på landeveissykler når dagens bremser fungerer godt nok som de gjør?

Diskusjonen kommer til å pågå i lang tid fremover, men det kommer stadig flere landeveissykler med skivebremser, det er det eneste som er sikkert. Men hvor bra er syklene som sådan? Hvor mye bedre bremser det? Hvilke merker er det som dominerer produksjonen?

I denne utgaven har vi tatt for oss seks sykler med skivebremser. Ridley, Cannondale, Trek, GT, Merida og norske Skør'n er merkene som deltar i testen denne gangen.

KJENNING: Cannondale Synapse har vært på markedet lenge. Men skivebremsversjonen er ny. Foto: Henrik Alpers.

DETTE FÅR DU OGSÅ

Det er langt mer enn dette du får i bladet denne gangen. Har du lyst å glimre med litt ekstra kunnskap neste gang du er på fest, kan du lese deg opp om «Gamle gubber». I vår nye artikkelserie «Norske bakker» tar vi for oss kjente og ukjente klatringer, og hvorfor du skal avlegge disse et besøk til sommeren. Denne gangen har vi begynt med det som kanskje er Norges bratteste bakke, Stalheimskleiva.

Brosteinen i Flandern er morsom, men hvor kommer den fra? Svaret får du selvsagt i vår store sak om Flandern. Med på kjøpet får du også fem sider med utstyrstester, tre sider med drops til både barn og unge, kåseriene til Kjetil Bjarne Wallentinsen Haaland, Øyvind Aas' klassikerhyllest til gamle produkter samt det viktigste du trenger av stiltips fra motepanelet.

Større, dypere og mer innholdsrikt sykkelblad finner du ikke i Norge.

Bli abonnent på Landevei, det koster kun 299 kroner per år. Inkludert i prisen får du også tilgang på samtlige tidligere utgaver digitalt!

Abonnement tegner du kjapt og enkelt her!