Sykkelbriller eller sportsbriller er like selskrevne i utstyrsparken som sykkelen. Men hvilket par skal du velge? 

En god sykkelbrille skal utføre mange oppgaver. De skal beskytte øynene, sitte godt på hodet, enkelt plasseres i ventilasjonshullene i hjelmen og de skal i hvert fall ikke dugge.

Annonse

LES OGSÅ: Dette er Bianchis nye flaggskip

Vi har i denne testen også tatt pris med i betraktningen. Det bør også være enkelt å skifte linsene ved behov. I tillegg bør en brille være mulig å passe til så mange ansikter som mulig, slik at du ikke er avhengig av å prøve samtlige briller før du finner en favoritt.

LES OGSÅ: Fem av de dyreste syklene i 2016!

Testerne har forskjellige hjelmer og veldig forskjellig ansiktsform, og ikke minst nesebredde. I denne testen møter du flotte briller fra Adidas, Assos, Briko, Oakley, POC og Rudy Project. Vi syklet samme løype på åtte kilometer én gang per brillepar under en varm vårsol.

Å utrope en testvinner er vanskelig. Felles for alle brillene er at glassene var meget gode. Alle har sine styrker, og minusene er i mange tilfeller smårusk. Du gjør uansett ikke et dårlig kjøp om du velger et av de beste parene fra dette utvalget.

I dette utvalget er det kun Adidas og Oakley som tilbyr briller med styrke. Ha det i bakhodet om du er avhengig av styrke for å se bra. Siden landeveissyklister liker å se våte partier i tekniske utforkjøringer, anbefaler vi ikke polariserte linser. Slike passer bedre til seiling. Slike linser eliminerer skarpt lys, men gjør det også da vanskelig å se vanndammer, trikkeskinner eller kumlokk.