PLUSS: God optikk, sitter bra, stilig 90-tallsdesign 
MINUS: Elendig utsyn og beskyttelse, sitter dårlig i hjelmen, ustilig 90-tallsdesign 
PRIS: 139 Euro pluss toll og moms 
IMPORTØR: Ingen, kjøpes på briko.com 

Mario Cippolini, Andrea Tafi og Tony Rominger. Dette er 90-tallet om igjen nok en gang. Vi er usikre på om disse brillene er retro-kule eller gått helt av moten, men de har definitivt et nostalgisk tilsnitt.

Brillene koster cirka 1300 kroner. Du må betale 139 Euro hos Briko.com, og da kommer toll og moms i tillegg. Brillene veier 25 gram, innfatningen finnes i syv forskjellige farger, og to typer linser tilbys.

Brillene kjennes superlette og optikken virker å være utmerket. Brillene sitter fint på nesa og kommer ikke i veien for hjelmstroppene. Ekstra hyggelig er det for de eldre at retro-stilen er til å ta og føle på.

Dessverre er det flere ting som trekker ned. Utsynet fra posisjonen dypt i bukken hindres av innfatningens øvre del, vi må overstrekke nakken. Skal du se bakover eller til siden er nedre del av innfatningen i veien. Brillene sitter dessuten dårlig i ventilasjonshullene i hjelmen.

Briko Stinger Evoluzione passer fortrinnsvis for dem som savner tiden da italienerne herjet i World Touren, eller de som tar søndagsturen på sin Colnago Master.

I dagens utvalg av utmerkede briller fremstår de definitivt som et resultat av form over funksjon. De hadde vært helt greie så lenge funksjonen hadde vært sånn noenlunde til stede, det er den ikke her.