PLUSS: Svært godt utsyn, god kvalitetsfølelse, fin også av sykkelen 
MINUS: Avsindig pris, kan ikke skifte linser 
PRIS: 2499-3499 
IMPORTØR: LK Norge

Assos tok turen til Carl Zeiss for å lage en brille som er like gode som toppbuksene deres. 

Rammeløse Zegho har vært observert på nesen til Luca Paolini, Oscar Freire, og mang en Prada-kledd kvinne. Det finnes fem modeller av Assos Zegho med fire ulike farger i linsene.

Det er ikke mulig å bytte linsene, og linser med styrke tilbys ikke. Vi har prøvd Zegho Noire med mørk grå linse, såpass mørk at den ikke egner seg på en overskyet dag.

Brillene veier 28 gram, er fleksible og robuste, og de store glassene og krumme stengene fungerer godt på både smale og brede hodeskaller. Utsynet med brillene er enormt, her ser en ingen kanter. Det kan ta noe tid å venne seg til gradienten fra lyst til mørkt mot toppen av linsen. Men det gjør det lett takle overgangen til en mørk tunnel eller å lese av computeren, bare løft hodet.

Nesebroen kan trinnløst tilpasses de fleste neseformer, og stengene kommer ikke i veien for hjelmstroppene. Brillene sitter stødig i de fleste hjelmers ventilasjonshull.

Assos utfordring er prisen, at linsene ikke kan byttes og at brillene ikke tilbys med styrke, og dette med linsen er det aller største aberet, de andre tingene kan vi leve med. Utseendet kan også være spesielt for de mer konservative av oss.

Assos’ briller er både sportsbriller og stilikoner. Både eiere av Canyon og Pinarello kan finne glede i disse. Funksjonaliteten er upåklagelig, og de mørkere variantene fungerer også til sivilt bruk, om man liker italiensk moda vel å merke. Brillens funksjon er overlegen, men at du ikke kan skifte linse på en brille til 3000 kroner gjør den aktuell for få.