PLUSS: Godt utsyn, flott optikk, flott design 
MINUS: Få fargekombinasjoner 
PRIS: 2199-2799
IMPORTØR: Roxee Sport

POC er et 11 år gammelt svensk merke hvis mål er å lage sportsutstyr, altså hjelmer, briller og klær, med et vågalt visuelt uttrykk og god synlighet i trafikken. Cannondale Pro Team-laget bruker POCs hjelmer og briller, stilpolitiet diskuterer fortsatt om Ryder Hesjedal så kul ut eller ikke da han vant Giro d’Italia med sine POC Blades.

DO Half Blade koster fra 2.199, og brillene veier 32 gram. Brillene i testet utgave koster 2.799. Brillene finnes i fire farger og fire forskjellige linser. POC tilbyr ikke linser med styrke. Vi har prøvd den Cannondale-grønne varianten. Disse brillene har sammen med Assos Zegho testens beste kombinasjon av tilnærmet ubegrenset utsyn og beskyttelse. Carl Zeiss-glassene oser av kvalitet. Brillene sklir fint inn i ventilasjonshullene i hjelmen og har god plass til hjelmstroppene. Smaken er som baken, men disse ser flotte ut på de fleste ansikter.

På minussiden finner vi kun at glassene ikke finnes med styrke, og noen vil synes designet er spesielt. POC skulle gjerne også tilbudt flere fargekombinasjoner. Vi er spente på om POCs briller vil være et stilikon eller en sær levning fra midten av 2010-tallet. Om du foretrekker briller med hel innfatning kan POC DO Blade-varianten være verdt en titt.

Vi utroper med knapp margin POC til testes vinner grunnet suveren utsyn, mulighet til å skifte linser og gjennomført kvalitetsfølelse. Dette er den brillen på markedet som ligger tettest opptil Radar.