SPY+ SCREW Matthew Busche edition, rød
Vekt: 27 gram
Importør: Brown Couch
Pris: 1299
Nett: browncouch.no

Bra: Sitter godt på hodet, ser bra ut, god linse som er enkel å bytte, dugger svært lite.
Ikke så bra: Gir en billig følelse. 

Annonse

Perfekt for: De som vil ha noe bra men ikke vil svi av det Oakley måtte kreve.

Oakley er tilnærmet enerådende på brillefronten blant oss landeveissyklister, ikke minst takket være et ekstremt romslig sponsorbudsjett.

Mange produsenter har forsøkt å vippe dem av tronen de siste årene, men foreløpig uten resultat. Amerikanske Spy føyer seg inn i rekken av potensielle Oakley-utfordrere, men i motsetning til en rekke andre kan de faktisk skilte med mange spennende produkter. De tekniske detaljene er mange og gjennomtenkte, og vitner om ambisjoner utover det å lage noe som kun ser stilig ut.

Brillestengene er akkurat passe bøyelige, der de smyger seg rundt hodet uten å presse. Samtidig er det ingen grunn til å være redd for å miste brillene om farten er høy og underlaget ujevnt. Umiddelbart vil du kanskje føle at de sitter i overkant tett mot pannen, men dette glemmes etter kort tid.

Den velbalanserte elastisiteten gjør dem også enkle å plassere på hodet, uansett om hjelmen din heter Giro, Bell, Specialized eller noe helt annet. Vi liker det totale fraværet av dugging på linsen. Selv ved iherdige forsøk på å få dem til å dugge var dette et ikke-problem. Mye av æren skal nok de små ventilasjonshullene i overkant av linsen ha. Den beskjedne størrelsen til tross, dette er en løsning som fungerer godt.Luftekanaler integrert i brillestengene bør nok også inkluderes i denne sammenhengen.

Nevnte vi forresten at linsen også ser kul ut, demper sollyset perfekt og byr på førsteklasses optikk? Skulle du ønske glass til andre lysforhold er byttemekanismen svært enkel og intuitiv.

På minussiden må vi inn i flisespikkingens verden. Betaler du 1299 kroner for et par briller bør du kunne forvente at de føles dyrere enn noe du får kjøpt for en krøllete femtilapp på Statoil. Her kommer Spy Screw til kort. Riktignok veier de noen ubetydelige gram mindre enn et par Oakley Radar, men dette gjør ikke opp for den billige plastikklignende følelsen de gir i hånden. Heldigvis blir dette glemt så fort vi er ute på veien, hvor de oppfører seg eksemplarisk.

Spy leverer utvilsomt et godt produkt, men om de skal kunne ta en vesentlig markedsandel fra Oakley må kvalitetsfølelsen løftes et par hakk. Ønsker du ikke å spandere den ekstra tusenlappen du må ut med for storebror, kan du uansett være trygg på at dette er briller som leverer på absolutt øverste hylle. Feinschmeckeren i oss får litt vondt av den kjipe plasten, men alt i alt er dette en totalpakke så bra at vi ikke kan si nei.