PLUSS: Utsyn, optikk, kvalitetsfølelse
MINUS: Små glass, passer ikke alle ansiktsformer 
PRIS: 1749-2999
IMPORTØR: ProVista Innovation AS

Rudy Project er et italiensk merke, ofte kjent som Europas alternativ til Oakley. Syklister som Jan Ullrich, Ivan Basso og Vincenzo Nibali har vært frontfigurer for selskapet. Det var gjennom Rudy-briller at Ullrich fikk sett «the look» fra Armstrong på Alpe d’Huez i 2001.

Tralyx veier 28 gram. Brillene finnes i tre størrelser, i seks varianter og fem forskjellige linser. Rudy Project tilbyr i skrivende stund ikke linser med styrke for denne modellen. Vi har prøvd toppmodellen i størrelse medium med fotokromatiske glass som reagerer på lysmengden.

Vi får bra utsyn med disse brillene, vi merker knapt at de har en innfatning. Brillene er veldig lette, glassene virker å holde god kvalitet, og stenger og neseklype kan justeres. De er enkle å plassere i hjelmene våre. Beskyttelsen i høy fart er også god. På minussiden må vi nevne at glasset er såpass grunt at partikler som kastes opp fra bakken lett kan treffe øynene.

Brillene passer således godt til de med høye kinnben. Kvalitetsfølelsen rettferdiggjør prisen. Er du ute etter briller med et klassisk sportsbrille-uttrykk er disse et utmerket valg, bare husk å teste størrelser før kjøp.