Bliz Breeze er en brille med mange funksjoner, så mange at vi lurer på hva vi egentlig betaler for. Vi håper ikke vi betaler mye for alle tilleggsegenskapene, for uten all gimmicken er dette meget gode briller.
NESTEN: Uten toppramme er dette en god sykkelbrille. Kunne de ikke vært slik, i stedet for å fordyre brillene med masse dilldall? Foto: Henrik Alpers.
Bliz Breeze
Pris: 1049 veil
Vekt: 33 gram med toppramme
Design: Rammeløse og toppramme
Linse: Nordic Light kategori 2 og Brown Silver kategori 3
I esken: Briller, ekstra linse, brillepose og brillestrikk
Består vrikketesten: ja
Her er det mye å sette seg inn i! Bliz Breeze er en brille med svært mange egenskaper for en sportsbriller - vi forsøker å ta det fra starten av.
Bliz Breeze er en rammeløse brille, der stengene festes i linsen - noe som gir svært godt utsyn.
Men om du av en eller annen årsak har lyst på en toppramme, følger det altså med i pakken, og på alle bildene som Bliz selv tar, er topprammen en del av brillens funksjon.
Stangen som altså kan festes på toppen av linsen - men som ikke er en del av brillens bærende konstruksjon - har på baksiden en langsgående skumgummipute som er cirka fem millimeter tykk.
Vi finner ikke helt ut av hva denne er til. Den beskytter kanskje mot svette i øynene, men den gjør også at det blir veldig tett.
I esken finner vi en ekstra linse, men det er ikke det mest spennende - vi finner også en strikk.
Tanken er at denne kan brukes i stedet for brillestenger, om du skal begi deg ut på en aktivitet der det er absolutt nødvendig at brillen må sitte dønn fast. Trolig er det også her toppstangen kommer til sin rett, den gjør da at det klemmer litt mindre mot ansiktet.
I esken følger det med linser i både kategori 2 og 3. Begge disse defineres som linser til dagslys, men kategori 2-linsen er fin å bruke i skumring, når det er overskyet og dunkelt, på skiturer med mørkt lys, kontrastforsterkningen er god på kategori 2-linsen.
I bruk
Vi tar umiddelbart av toppstangen, og legger ut på tur slik vi pleier å gjøre. Ettersom det er en litt mørk vårdag velger vi kontrastforsterkende kategori 2-linser. Dette er gode linser, og det store synsfeltet er lett å like.
Både nesepute og brillestenger er laget av tynt stål kledd med gummi. Det betyr at du må bøye og tilpasse begge deler for at det skal passe til ditt ansikt, heller enn at myk gummi former seg etter nese og hode.
Selv om dette ikke er vår favorittløsning sitter brillene godt.
Vi tar med ekstra linser for å teste hvor lett det er å bytte linser. Dette går raskt og enkelt, og fortere enn på søstermodellen Matrix.
Så lenge vi har toppstangen av, minner brillene om både Shimano Aerolite og Oakley Kato. Gode briller med stort utsyn er vel anvendte penger.
Vi tester kort noen kilometer med toppstangen og brillestrikken.
Vi kommer straks tilbake til det, for dette er noe merkelig greier.
Dere er jo så nære Bliz! Brillene er jo mer enn gode nok uten all gimmicken!
Gjør det enkelt!
Bliz har ikke den samme kvaliteten på linsene sine som vi finner hos toppbriller. De er jevngode med konkurrenter i samme prisklasse. I områdene rundt brillestengene, ser vi antydninger til at solfilmen begynner å skalle av.
Dette vil kanskje ikke gå ut over funksjonen, det er heller et eksempel på kvalitetsforskjeller på dyre og rimelige briller. .
Brillestrikken er kanske ikke en direkte ulempe, men vi har ennå ikke greid å finne et bruksområde for den. Vi har vært på noen ville eventyr både på og av sykkelen, og vi har til gode at brillene faller av. Dette gjelder enten vi velter stygt, sykler sykkelkross, løper, går på ski, fjellturer, ja, vi greier faktisk ikke helt å se behovet.
Bliz er godt synlige i langrenn, og en kan kanskje tenke seg at strikk og toppstang gjør at brillene fungerer mer som en snøskjerm. Men snøskjermer har strikk fordi de er store og tunge - det er jo ikke disse brillene.
Strikken utgjør i seg selv ingen ulempe der den bare ligger i esken, men vi mener heller at Bliz burde senke prisen og droppe både strikk og toppstang.
Toppstangen gjør jo også brillen tettere, nok til at det blir duggproblemer når svetten renner. Vi mener Bliz Breeze er mer enn god nok som rammeløse brille - og at de heller burde fokusert på det. Akkurat nå blir brillen bare nok et eksempel på et produkt som prøver å inkludere så mange egenskaper, at fokuset på å løse en oppgave kommer i andre rekke.
Om du lurer på hvor bra de aller beste brillene er, mener vi at Oakley Radar er markedets beste sykkelbriller.
Buy - try - why?
Ville vi kjøpt disse brillene, basert på alt vi vet om sykkelbriller? Her er svaret tja. Som rammeløse briller er de skikkelig gode, men vi føler vi betaler for mye for diverse gimmick-løsninger.
Prøv de gjerne i butikk og gjør deg opp en egen mening - sitter de godt på ditt ansikt er det et godt valg.
Oppsummert
Bliz Breeze er en brille med mange egenskaper. De er både rammeløse briller, topprammebriller med en litt rar skumgummikant i topp, og de er i tillegg briller som kan festes med strikk.
Vi mener Bliz vil alt for mye på en gang med disse brillene, og heller burde fokusert på å lage en god, rammeløse brille.
Brillene koster 1049 kroner inkludert to linser, og således er det god valuta for pengene. Hadde de droppet toppramme og strikk og senket prisen med 100-200 kroner, hadde vi virkelig hatt en prisvinner.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Landevei,
Terrengsykkel, UTE, Klatring, Fri Flyt og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
2 utgaver av Fri Flyt Magasin
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
8 utgaver av Fri Flyt Magasin
Betal smartere med Klarna.
Abonnementet fornyes automatisk etter bindingstiden. Si opp når du vil, men senest før perioden utløper.
Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå.