PLUSS: Bra beskyttelse, stilig 90-tallsdesign 
MINUS: Utsyn hindret av innfatning, vanskelig å plassere i hjelmen, ustilig 90-tallsdesign 
PRIS: 149 Euro pluss toll og moms 
IMPORTØR: Ingen, kjøpes på briko.com 

Briko Shot Evoluzione er en oppdatering av klassikeren «Shot» fra 90-tallet, en brille som satt plassert på datidens preparerte vinnere.

Brillene koster ca. 1400 kroner, men må kjøpes på Briko.com for 149 Euro. Toll og moms kommer i tillegg. Vekta er 29 gram. Innfatningene finnes i syv forskjellige farger og to forskjellige linser tilbys.

Linser med styrke kan ifølge Briko også oppdrives til denne varianten. Optikken er god, og utsynet når vi ser fremover dypt i bukken er svært godt. Beskyttelsen i høy fart er utmerket.

Brillene dekker store deler av synsfeltet, men dessverre hindrer innfatningen utsynet til siden og bakover. På grunn av de ukonvensjonelle stengene er brillene vriene å ta på igjen, og de er tilnærmet umulig å få til å sitte i ventilasjonshullene på hjelmene våre.

Shot Evoluzione bekrefter at brilledesign har tatt noen steg de siste 20 årene. De gjør en god jobb, men mangler en del i forhold til moderne briller.

Brillene oser av det glade 90-tallet og er en utmerket brille til din nyoppussede Cannondale CAAD3 eller fars stålracer. De passer spesielt bra for de som smiler varmt når de tenker på Seinfeld, Friends, Indurain og Drillos. Til deg som begynte å sykle da Kaggestad tok over TV2 hver juli, velg heller en annen brille.