UVEX LGL 21 & 26

UVEX LGL 21

forskjellige farger
34 gram
800 kroner (eks. frakt og toll)

UVEX LGL 26

forskjellige farger
28 gram
740 kroner (eks. frakt og toll)

Bestill brillene her!

Den tyske familiebedriften UVEX har siden 1926 utviklet verne- og solbriller med UV-beskyttelse, og de fikk spesielt mye oppmerksomhet for sine fritidsbriller, da de i forkant av Tour de France i 2013 fikk hanket inn John Degenkolb og Marcel Kittel som frontfigurer.

Annonse

Drømmeduoen fra Tyskland fikk fire etappeseiere i Touren, og UVEX sin reklamemanøver hadde blitt en suksess. Etterspørselen etter duoens «freshe look» økte raskt, og ga klingende mynt i kassa til tyskerne.

CORVOS_00021654-276
DOBBELT: Marcel Kittel og John Degenkolb hadde på seg UVEX-fritidsbriller under lagpresentasjonen på Korsika i Tour de France i 2013. Foto: Cor Vos.

Fritidsbrillene UVEX LGL 21 og 26 er på mange måter en videreutvikling av brillene vi så hos Kittel & Co. i 2013. De to nevnte brillemodeller er dog ikke lenger kun ment til fritidsbruk, men gjør seg minst like bra på sykkelen også.

Vi trenger ikke lenger å måtte skjele misunnelig til skiløpere som Tor Asle Gjerdalen for å skjønne at det faktisk fint lar seg gjøre å bruke fritidsbriller under fysisk aktivitet også.

Begge brillemodeller opplever vi som behagelige å ha på, de sitter godt på hodet, og har en akseptabel vekt. Mens UVEX LGL 21 veier 34 gram, veier storebroren UVEX LGL 26 kun 28 gram, noe som er lite for fritidsbriller vel å merke.

Alt fra brillestengene til selve glassene er av kjent tysk UVEX-kvalitet. Tyskerne er angivelig eksperter når det kommer til beskyttelse mot skadelig UV-stråling, og har selvfølgelig også på disse to brillemodeller sørget for at verken UVA-, UVB- eller UVC-stråling slipper gjennom glassene.

DSC_3545
ALLSIDIG: Fritidsbrillene til UVEX gjør seg like bra på sykkelen som på caféen. Foto: Marcus Liebold.

Mens glassene til UVEX LGL 21 er blanke (speillinse), og dermed reflekterer den skadelige UV-strålingen, fungerer dette annerledes i de mørktonede glassene til UVEX LGL 26. Der vil faktisk strålingen absorberes i stedet, men ikke nå øynene dine.

Utsynet gjennom begge brillene er bra, og vi opplever ikke at brillenes innfatning er i veien i denne sammenheng. Brillene kan lett settes i luftehullene til hjelmen også, noe som ikke er vanlig for fritidsbriller.

Vi mener designet er vellykket; et område de svært nøkterne tyskere har slitt med tidligere. Begge briller er unisex-modeller, og passer både jenter og gutter.

Prisen på brillene er relativt beskjeden. Mens UVEX LGL 21 koster 800 spenn før frakt og toll, koster UVEX LGL 26 740 kroner.

DSC_3562
SELVFØLGELIG: Brillene til UVEX inneholder masse teknologi som beskytter deg blant annet mot skadelig UV-stråling. Foto: Marcus Liebold.
DSC_3553
PRISGUNSTIG: Konkurrentene til UVEX tar gjerne dobbelt så mye betalt for briller i samme kvalitet og lik funksjonalitet. Foto: Marcus Liebold.