Det er viktig at barn får lov til å velge selv hva de har lyst å drive med, men bare etter at man har drevet intens hjernevasking i minst ti år. For å sikre at avkommet begynner med landevei,- kross- og eventyrsykling, er det et minimumskrav at han eller henne er komfortabel med å ligge i bukken. Med stort hell har redaksjonsmedlemmer med barn latt løpesykkelen «Early Rider Road Runner» være podens første møte med to hjul. Vi gleder oss over detaljer som karbonutseende på setepinnen og en sadel som minner om San Marcos klassiker «Regale». Fra nå av er det slutt på unger som skriker etter terrengsykkel med dempegaffel.

Early Rider Road Runner
Løpesykkel
Cirka 1399 kroner
evanscycles.com

Annonse

McGYVER

FAVORITT: Så mange deler - så god kvalitet. Denne digger vi, selv om den er litt tung.

Produsentene lar det gjerne gå sport i hvor mange verktøy de kan stappe inn i et mikroverktøy, men vi må si at Blackburn har tatt ledelsen med sitt nye sett kalt «Tradesman». Her er alle de kjente umbrakonøklene, men vi lar oss også glede over spatel til å jekke ut bremseskiver, plass til hurtiglåser til kjedet, samt verktøyet til å både åpne og lukke disse kjedeleddene – dette har vi ikke sett på et mikroverktøy før. Settet klokker inn på bare 131 gram, sandblåst overflate gir god friksjon mot skruer og våte hender, og utseendet er røft og stilig.

En ny favoritt på langtur som går sveisen til McGyver en høy gang.

Blackburn Tradesman mikroverktøy
399 kroner
Ultimate Nordic


ØYET SOM SER
cyclevision

Å dokumentere konfliktsituasjoner i trafikkbildet blir stadig vanligere, men en begrensende faktor kan definitivt være antall enheter som skal gjøre jobben. Australske CycleVision har laget hjelmen Edge, som har implementert to kameraer i selve hjelmskallet, et foran og et bak. Begge filmer i full HD i en vinkel på 160 grader, og minnekort til batteritiden på cirka tre timer er inkludert. Du har også mulighet for å streame film fra bak-kameraet til din smarttelefon, om du skulle ha interesse av å vite hva som foregår bak deg. Videomateriale er tenkt brukt som viktig bevismateriale i eventuelle konfliktsituasjoner. CycleVision er et kickstarter-prosjekt, og pris og distribusjon er like rundt hjørnet.

Cyclevision Edge hjelm med to kameraer
410 gram i str. M
cyclevision.com.au

CAPSEN TIL LANDIS

FLoyd

Floyd Landis vokste opp som mormoner der han måtte trene i smug om natten, han vant senere Tour de France, mistet tittelen, gjorde comeback for laget «Ouch», tystet på Lance og satset til slutt alle penga på CBD-oljer, altså olje utvunnet fra cannabis-planten. Det gjør han sammen med tidligere lagkamerat David Zabriskie, som selv har utrykt ironien over å ende opp i denne bransjen all den tid han er sønn av sin narkomane far. Ble det mye på en gang? La oss se hva de sammen gjør nå:

Gutta selger altså kapselolje, kremer og oljer under merkenavnet «Floyd’s of Leadville», da de er basert i coloradobyen Leadville, for øvrig en kjent sykkelby. Det hjelper selvsagt at Colorado har legalisert marihuana for lengst, både til medisinsk og privat bruk. Produktene til Floyd’s of Leadville inneholder ikke virkestoffet THC, og du blir dermed ikke stein. De inneholder kun CBD, et av virkestoffene som det forskes mye rundt til medisinsk bruk. Produktene er i så måte smertestillende og betennelsesdempende, og brukere i hele USA melder om høy kvalitet på produktet. CBD-oljene til Floyd Landis og David Zabriskie er faktisk så harmløse at de ikke engang står på dopinglisten, noe vanlig cannabis fremdeles gjør.

I Norge er CBD-oljer forbudt fordi det utvinnes av cannabis-planten, selv om det altså ikke gir rus. Vi nøyer oss derfor med en trucker cap med logo.

Floyd’s of Leadville cap
20 dollar
Floydsofleadville.com

LOMMEFAVORITT

fabric

En titt på fabric.cc gir oss mye fint å titte på, vi kan ikke unngå å like de mange flotte pumpene til det unge selskapet. «Microbar» er liten nok til å passe i lommen, eller diskré nok til å festes sammen med flaskeholderen. Pumpen er en teleskoppumpe som gir deg mellomstort volum med høyt trykk, og vi greier fint å pumpe dekk opp til 7,5 bar med denne. Det beste er selvsagt pumpehodet som sitter på den uttrekkbare slangen, det betyr mindre sjanse for å skade ventilen under pumping. Vi gleder oss allerede til neste punktering.

Fabric Microbar
Lommepumpe til bil-og racerventil
399 kroner
cannondaleforhandlere

VASK MUNNEN DIN

karcher

Bor du i leilighet har du kanskje ikke tilgang på hageslange og høytrykksspyler, av og til er du på krosstrening uten vaskefasiliteter. En mobil høytrykksvasker er kort forklart noe vi alle trenger. Det finnes mange ulike varianter på markedet, men Kärchers OC3 er en av de bedre vi har prøvd. OC3 har fire liters vanntank, 2,8 meter lang slange og et spylehode med flat og effektiv stråle. I oppbevaringsboksen har du vaskemidler, kluter og svamper, og brått har du ren sykkel uansett hvor du måtte bo eller befinne deg. Morsomt er det at du får kjøpt oppgraderinger til eksempelvis hund, om du måtte ha en skitten Fido på lur.

Kärcher OC3 mobil trykkvasker
1699 kroner veil
karcher.com/no

EVENTYRSKO

giro republic

Det skal godt gjøres å komme opp med nye sykkelsko, men leverandørene klarer det stadig. Giro kom i fjor med superlettvekteren Techlace, men de leverte også en sko som ser ut som den er «strikket», Republic R Knit. Sålen er en sedvanlig stiv sykkelaffære, mens overdelen er vevd i et strikkelignende mønster, som gir deg en veldig god komfort. Dette er en flott sommersko som således ikke holder på vann når det er vått, som er luftig, og som føles mer som sokk enn sko.

Vi holder en knapp på denne til eventyrsykling, Der må en nemlig finne sin helt egen, nye stil. Republic er Giros rimeligere skoserie. Knit finnes også i vanlig landeveisutgave, både i denne prisklassen og den dyrere Empire-utgaven.

Giro Republic R Knit
325 gram i str. 42
1699 kroner
Wenaas Nordic as

NESTE MILEPÆL

Lightweight-Meilenstein-Disc-1138x547

«Handarbeit für Beinarbeit» lyder slagordet til tyske Lightweight, selskapet hvis alle hjul lages utelukkende i karbon, både felg, eiker, nav og flens er laget av det sagnomsuste materialet. Både norske amatører og kjente proffer har lagt sin elsk på bestselgeren Meilenstein, og nå kommer hjulene også i skivebremsutgave. De umålbare parameterne «stiv og lett» er løftet til nye høyder, men vi gleder oss vel så mye over at felgen har gått fra 20 til 24 mm bredde. Det betyr at du kan kjøre alt fra 25-32 mm brede dekk om du velger clincherutgaven, eller helt opp til 34 om du velger tubularhjulene. Vekten er henholdsvis på 1380 gram for clinhersettet og 1245 for tubularhjulene. Dette er lavt for en felgdybde på 48 mm. Du må fortsatt passe på så du ikke ryker mer enn en eike, for da er hjulet ødelagt for godt.

Lightweight Meilenstein Disc
Clincher og tubular
1380 eller 1245 gram
4950 euro
lightweight.info