Syklister er kjent for å være jålete, feminine og konservative. Likevel bugner feltet over av store og små tatoveringer en trodde hørte til omreisende sjømenn fra forrige århundre.

Frank Solberg (bildet til høyre) fra Bærum er tidligere vinner av Trondheim-Oslo, og i dag driver den lidenskapelige syklisten blant annet eget reiseselskap for syklister i alpene. Han mener bestemt at det bare finnes et sykkelmerke: Colnago. I en alder av 49 år var han ikke freidigere enn at han gikk til en tatovør og foreviget kjærligheten til det erkeitalienske merket. 

PYNTA SEG: Kenny Dehaes går for dinglende kjede og velbrukte visdomsord. Foto: Kristof Ramon.

BELGISK SJOKOLADE
Belgiske Kenny Dehaes har i tillegg til sitt katolske kors valgt å pynte overkroppen med store og små visdomsord, fortrinnsvis av det pompøse slaget. «Success is my only option, failure is not» står for eksempel skrevet på hans venstre side. Er du en kvinnelig beundrer som er så heldig å få ta hans kropp i nærmere øyesyn, finner du trolig flere velbrukte visdomsord på ymse plasser. 

MASKIN: Både av og på sykkelen. Foto: Kristof Ramon.

URVERK
Assan Bazayev er en heller anonym hjelperytter på Samruk-Astana, men tatoveringen hans er et mesterverk som har skaffet ham mange nye fans. På baksiden av venstre legg finner vi under avrevet hud et elegant malerverk som viser tannhjul og hydraulikk delvis lappet sammen av slitne aluminiumsplater. Bazayev har også en liten B tatovert på høyre side av nakken. 

FØRSTE FORSØK: Sylvain Chavanel gikk for drage på sin første tatovering. Foto: Cor Vos.

DRAGENS ÅR
Sylvain Chavanel ser unektelig ung og uskyldig ut. Bak ansiktet som har svigermors drøm nærmest skrevet i pannen, finner vi en av feltets mest aggressive syklister. Det er med andre ord mye tolkbar symbolikk i den ildsprutende dragen han tar tatovert nede på høyre legg, elegant plassert rett over sokkekanten. 

ANDRE FORSØK: Drage ble til drivverk. Kun «Chava» vet hvorfor. Foto: Kristof Ramon. 

DRAGENS UÅR
«Drager er bare såååå 2005 da», tenkte Chavanel og tok en ny tur til tatovøren. Denne gangen laget han en ny og større tatovering over den gamle, og den nye smaker av fugl. Ikke helt ulikt Bazayev har han nå fått beviset på hvorfor han kjører så fort. Inni leggen finner vi tannhjul, trinser og annen mekanikk som holder farten oppe. 

NOE ALLE VET: Filippo Pozzato er større enn alt. Foto: Cor Vos.

SKAPERVERK
Italienske Filippo Pozzato er i sykkelsporten både sleip, arrogant, selvutnevnt stilikon og åleglatt snikdoper. I Italia er han sexsymbol med selvtillit helt opp til St. Peter. På ryggen har han siden bildet ble tatt fullført sin 2Pac-inspirerte «Only god can judge me now» tatovering. Ellers har han en malle på mage og rygg, i tillegg til tall fra eldre tider på begge armene. Ettersom resultatene har uteblitt, har han i stedet kompensert med enda flere tatoveringer.

TIDLIG UTE: Michael Matthews gikk for diger tatovering allerede 20 år gammel. Foto: Cor Vos.

ENGLEVAKT
Michael Matthews har gutteansikt, og har hatt både diamant i øret og piercing i øyenbrynet. Med konfirmasjonssveis var han til forveksling lik et mykbarket boyband-artist, men tatoveringen på ryggen vitner om en voksen mann. Fødselsdatoen er foreviget fra skulder til skulder, mens engelen er et minne som symboliserer følelsen han hadde av en beskyttende engel som hjalp han til seier i  U23-vm 2010.