Sommer

I gamle dager var sykkelhansker laget i skinn, og siden skinn ikke er supertøyelig hadde de hull til knokene. De så rett og slett ut som Raphas GT Glove, som vi skal medgi ser riktig så bling ut sammen med hvite sko og hvite sokker. De passer også svært godt godt sammen med sykkelbukser i ull og kanskje Raphas egne Grand Tour Shoes, som med all sin tyngde nå har sunket fra sortimentet.

Annonse

LES OGSÅ: RÅLEKKER SKODUELL

Vi bruker sommerhansker for å få et "ekstra hudlag" mot styret. Dette ekstra hudlaget kan være greit å ha om man skulle komme til å velte, og det vil, om hansken passer, også kunne gi mindre ubehag i håndflatene i løpet av en lang dag på sykkelen. Praktiske hansker har gjerne et stykke absorberende tekstil til å tørke nesen med på tommelbaken.

rossocorsahanske
rossocorsahanske

Castellis Rosso Corsa er en moderne syntetisk sommerhanske med støtdempende pute i håndflaten. Noen synes slike puter er aldeles fabelaktige, mens andre får vondt i hendene av dem. Hvite håndbaker får man også som solen skinner.

Om våren og høsten

Innerhansker er geniale. Uansett om man sverger til sommerhansker eller ikke er slike tynne fullfingerhansker, uten puter men ofte med friksjonsøkende silikon i håndflaten, et glimrende plagg. Det er nesten i klasse med sykkelluen hva gjelder komfortøkning når det blir litt svalt eller surt på turen. 

LES OGSÅ: LUEFIN

tiburuhanske
tiburuhanske

Assos Tiburuglove_EVO7 er gode innerhansker, som kan brukes inni sommerhansker eller vinterhansker, eller helt alene. Defeet har en svært populær modell, og leverer også skoovertrekk i samme materiale og farger som hanskene. Det ser bra ut sammen, og finnes i alle de moteriktige neonfargene. 

Vinter

Kalde hender fungerer ikke, så de fleste av oss må til med hansker. Noen tar den helt ut med slike styrevotter, men da er vi langt utenfor stilpolitiets jurisdiksjon. Skihansker er til å gå på ski med.

sportfulwsarctichanske
sportfulwsarctichanske

Sportful WS Arctic er en skikkelig vinterhanske som, om den skulle bli for kald allikevel, kan suppleres med en innerhanske. Det er lurt med lange mansjetter på slike hansker. Det er stort varmetap ved håndleddene, og gliper har heller aldri sett bra ut.

LES OGSÅ: I HANSKEROMMET

Fasit

Som lovet, her er fasiten: Tom Boonen.

boonenhaussler
boonenhaussler