Et sted skal man begynne, og det gjorde ulveflokken Quick Steps Fernando Gaviria til gangs sørvest i flate Vendée. Gaviria er noe så sjeldent som en sprinter fra Colombia.

Kramon_TdF18_st2_1399
Annonse

UHELDIGE 13: Lawson Craddock, brist i skulderbladet allerede på første etappe

Sånn for variasjonens skyld tok Peter Sagan etappe 2 i nok en spurt. Spurter og velt var temaet for den første uka. Lawson Craddock var fyrtårnet som markerte Arrière du peloton, og vi retter en evig takk til TV2 som har fått inn Thor Hushovd som ekspertkommentator. Endelig en mann som kan sykling og brukes til det på førstelaget deres. 

Kramon_TdF18_st3_1867

LUFTGITAR: Koen de Kort (Trek-Segafredo) varmer opp før lagtempoen på etappe 3.

Tredje etappe var lagtempo, og BMC puttet nesten oppskriftsmessig Greg van Avermaet i gult etter Peter Sagan, som gikk tørr og måtte slippe Bora-Hansgrohes tog. Sagan i grønt er uansett slik det skal være i juli. 

Kramon_TdF18_st4_2911

FLYVEBLOMSTER: Fernando Gaviria kaster langt

Så var vi i Bretagne. Mer spurt. Mer Fernando Gaviria. Men Bretagne er i det minste mer klumpete i terrenget enn Vendée, og folk her er aldeles tullete etter sykling.

Kramon_TdF18_Stage4-Rhode -1174

BRETAGNE: Gaviria, Sagan, Greipel, og Kristoff baki leksa

Alex Kristoff var deromkring hele uka. Ikke helt rask nok, ikke helt sterk nok, og ganske ydmyk om det hele. Mark Cavendish var ingensteder selv om Edvald gjorde en fin jobb som nest siste opptrekker, og Marcel Kittel så vi ikke stort til heller. De unge kommer. Og Peter Sagan er Peter Sagan.

Kramon_TdF18_Stage5-Rhode -1996

BRETONSK LANDSKAP med sykkelritt, her fra etappe 5 til Quimper

Etappe 6 til Mûr-de-Bretagne, som er en by og ikke en bakke, ble vunnet av Dan Martin, som i sin vane tro hadde krasjet dagen før. Fyren med tannstilling som en britisk popstjerne fra sekstitallet må være like hard som salig Fiorenzo Magni, og UAE Team Emirates fikk etappeseieren Kristoff ikke synes å være i stand til å levere.

Kramon_TdF18_Stage7-Rhode -8631

VIFTER: Vi så noen på etappe 7 og 8

Det hender at det blåser i Bretagne og på slettelandet nord og vest for Paris, og like sikkert som at fisker svømmer og fugler flyr lager Quick Step vifter, så midtveis i etappe 7 og 8 så vi feltet dele seg og panikktendensene spre seg. Begge dager kom det i hop, og begge dager besørget lokomotiv Amund Grøndahl Jansen at spurtkomet Dylan Groenewegen kunne bruke eksplosiviteten sin til å nå linjen først. 

Kramon_TdF18_st9_4797

DEGE: Etappevinner John Degenkolb i Luxembourg-svingen

Men så ble det søndag og vi skulle til Roubaix. Det var enda fire mil igjen til første brosteinssektor da Richie Porte satt igjen med en skulder som ikke virket lenger, og etappen ble akkurat såemosjonell, dramatisk og underholdende som man kunne håpe. John Degenkolb vant og gråt. Romain Bardet punkterte og punkterte igjen, Chris Froome krasjet spektakulært sammen ed Kristoff på en pavéinngang og EF-Drapac måtte sette alle mann til pumpene for å holde Rigobeto Uran noenlunde på skuddhold. Bare Porte er borte egentlig, og i morgen begynner bakkene.

Kramon_TdF18_st9_4997

SKADEBEGRENSNING: EF Education First-Drapac powered by Cannondale kjører lagtempo for Uran på nest siste sektor.