Det er 1. april, og i den mørke koronatiden ser det ut til at sykkelredaksjoner verden over har tatt seg ekstra god til å finne på noe morsomt.

Det australske nettstedet cyclingtips.com, ser ut til å flere enn en sak - om bare en av de er sanne er det mye morsomt som skjer fremover.

Annonse

Lag massevelt i Zwift

Det vi antar er en av aprilsnarene, er saken som handler om en ny «power up» i Zwift, en funksjon som gjør at du kan skape en massevelt. Power up'en er markert med et bananskall, akkurat som i Mario Kart.

Veltefunksjonen kan kun brukes når det er mindre enn fem kilometer igjen til mål. Når du bruker den, vil alle som er nærmere enn fem sekunder ende opp i en haug av brukne krageben og knuste karbonrammer.

mario kart
HUSKER DU? Kjørte du på et bananskall i Mario Kart kjørte du av veien. Nå kommer det samme på Zwift. Foto: Nintendo.

Men - det finnes muligheter til å slippe unna velten. Om også du har fått velte-power-up'en, og bruker denne innen et halvt sekund, slipper du unna kræsjen.

Det spekuleres i at veltefunksjonen skal kunne føre til rammebrudd, for lenge har det vært ryktet at Zwift skal starte online-verksted. Du kan allerede kjøpe klær og utstyr for å gjøre avataren din raskere på Zwift, og nå skal det trolig bli mulig å reparere et rammebrudd også.

Quickstep lanserer gulv til innendørstrening

Om du ikke visste det: Belgias stolthet, Deceuninck-Quickstep, er sponset av to byggeprodusenter. Deceuninck lager vinduer og beslag, og Quickstep lager gulv.

Quickstep har vært sponsor så lenge at laget bare kalles Quickstep - og gulvprodusenten er enormt populær for de som skal pusse opp.

Nå lanserer angivelig gulvprodusenten et spesialgulv for innendørstrening, slik som trening av bukmuskulatur eller Zwift.

quickstep
DET NYE GULVET? Ja, i følge cyclingtips. Foto: Cyclingtips.com

– De siste årene har vi sett at laget bruker mer og mer tid på rulla, og det er på tide at vi tar dette markedet. Vi kan ikke legge gulv på veien, men vi vet hvordan vi lager et bra gulv, sier markedssjef i Quickstep, Jeroen van Vloeren.

Om du lurer på hvordan navnet best kan oversettes, Jeroen van Vloeren blir noe sånn som «Jeroen Gulvestad».

Cyclingtips har trolig hatt det ekstremt morsomt den siste tiden, de har til og med fått tilsendt det «nye gulvet» fra den australske importøren, for en test. Testeren er ikke rent lite imponert, særlig over gulvets evne til å motstå riper. Dog er han litt skuffet over vektforskjellen på fire gram mellom på ulike gulvbord.

remco evenepoel
NY STJERNE: Remco Evenepoel, den nye superstjerna som skal selge gulv verden over. Foto: Cor Vos.