Kjærgaard-saken avsluttet

Domsutvalget i Norges Idrettsforund, NIF, har avvist anmeldelsen av Steffen Kjærgaard fra Norges Cykleforbund.

Sist oppdatert: 23. oktober 2013 kl 13.37
FERDIG: NCFs anmeldelse av Steffen Kjærgaard til NIF førte ikke frem, og saken er nå avsluttet.
FERDIG: NCFs anmeldelse av Steffen Kjærgaard til NIF førte ikke frem, og saken er nå avsluttet.
Lesetid: 2 minutter

Norges Cykleforbund, NCF, anmeldte tidligere i år tidligere landslagssjef Steffen Kjærgaard for brudd på dopingreglementet. Kjærgaard innrømmet misbruk av forbudte stoffer gjennom deler av sin karriere, blant annet da han kjørte for danske Chicky World, og var hjelperytter for Lance Armstrong i US Postal. 

Domsutvalget i NIF har i følge en pressemelding redegjort for begrunnelsen: 

«NIF anser at de forhold som NCF påtalte ikke har tilknytning til hans medlemskap i Tønsberg CK, samt at hans stilling som sportssjef i NCF ikke hadde så nær tilknytning til den idrettslige aktivitet at NIFs straffebestemmelser kunne gis anvendelse.»

– Vi tar dommen til etterretning og vil ikke anke denne da vi ikke er ute etter personen Steffen Kjærgaard. Vi anser at vi har fått frem vårt standpunkt i forhold til ønsket straff, og vi registrerer at domsutvalget ikke tar stilling til hvorvidt de anførte straffebudene i NIFs lov er overtrådt eller ikke. Vi har gjennom denne prosessen lært mye og har derfor etablert nye krav til avtaler slik at vi ikke kan komme i samme situasjon igjen. Idrettens regelverk må bli tydeligere og bedre på dette området, og der vil Norges Cykleforbund være en pådriver, sier president i NCF, Harald Tiedemann Hansen. 

JOBBE MED HOLDNINGER
Norges Cykleforbund tar dommen til etteretning, og forteller at det er saken som sådan og ikke Steffen Kjærgaard de ikke er ute etter. Forbundet vil videre fokusere på å holdningsskapende arbeid. Forbundet forteller videre i pressemeldingen:

«NCFs arbeid skal bygge på det samme verdifundament som Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) bygger på.
Idrettens formål er i NIFs lov utttrykt slik (utdrag):- Arbeide for at alle mennesker gis mulighet til å utøve idrett ut fra sine ønsker og behov.- Være en positiv verdiskaper for individ og samfunn og dermed styrke sin posisjon som folkebevegelse og drivkraft i samfunnet.

NCFs formål er å lede norsk sykkelsport og arbeide for å utvikle egen aktivitet, organisasjon, økonomi og ansatte, slik at forbundet imøtekommer de krav og utfordringer som våre klubber, medlemmer, norsk idrett og internasjonal idrett stiller, samt å representere sykkelsporten internasjonalt.»

Vi har ikke lykkes å få tak i Steffen Kjærgaard. 

Publisert 23. oktober 2013 kl 13.37
Sist oppdatert 23. oktober 2013 kl 13.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen