Bjørn Rune Gjelsten, som i dag allerede eier Sport1, melder i en pressemelding at Gjelsten Holding kjøper store deler av konkursboet som er igjen etter Gresvig.

Det betyr at Gresvig vil bli eiet av Gjelsten sammen med den tidligere eieren Olav Nils Sunde, og de to vil eie 50 prosent hver av selskapet.

Annonse

Det betyr at Gresvig fortsatt vil utgjøre en gigant i norsk sportsbransje, de to vil nå drive nærmere 350 butikker med med en omsetning på over fem milliarder kroner.

– Jeg synes det er trist at en aktør som Gresvig, med over 100 års historie og hvor jeg også tidligere har vært en eier, forsvinner. Samtidig er det et faktum at det lenge har vært en overetablering av sportsbutikker i Norge, noe som har bidratt til svak lønnsomhet i bransjen, sier Bjørn Rune Gjelsten i pressemeldingen.

Tilsynelatende vil de to holde liv i så mange butikker som mulig, men enkelte er de helt nødt til å avvikle.

– Beklageligvis er det ikke realistisk å videreføre samtlige butikker og funksjoner i den nye strukturen, men gjennom dette bidrar vi til å sikre at et stort antall av våre medarbeidere fortsatt har en jobb å gå til, sier Olav Nils Sunde i en kommentar til Finansavisen.

Eier allerede Sport1

De butikkene som duoen nå tar over fra konkursboet, vil driftes videre, og de vli bli profilert som butikker under Intersport-navnet. Sport 1 butikkene vil driftes som de alltid blir gjort, og foreløpig kommer det ikke endringer til denne delen av markedet.

Det betyr at Sport1 og Intersport vil være to ulike butikkjeder, med ulik profil.