Sykkelmessen Bike Expo ble arrangert for første og eneste gang i 2018, med den klare visjonen om å få flere til å sykle. Tredagersarrangementet hadde på utstillersiden en blanding av nisjeprodukter for nerdene og sykler til dødelige, samt flere kulturelle og politiske innslag.

Årets utgave ble aldri gjennomført på grunn av for dårlig økonomi, og planleggingen gikk videre til neste år. Opplegget har fått flere store nyheter siden sist.

Annonse

Datoen for Bike Expo 2020 er 26.- 28. mars, og messen arrangeres på Norges Varemesse i Lillestrøm.

ANERKJENT SAMARBEIDSPARTNER

Mens noen undret på om det var kroken på døra for Bike Expo før det strengt tatt var kommet i gang, satt prosjektet Camp Villmark, tidligere Villmarksmessen, og tenkte Bike Expo ville være et perfekt prosjekt for å trekke enda flere besøkende til sin messe.

Camp Villmark er heleid av Norges Varemesse, og arrangementet flyttes naturligvis fra Hellerudsletta til Norges Varemesse på Lillestrøm. Messelokalene vil bli delt mellom de to aktørene, men du kan besøke begge messene med samme billett.

– I 2020 kommer vi til å kjøre Bike Expo sammen med Camp Villmark, som har ligget mellom 20-25000 besøkende. Det kommer til å gi et voldsomt boost på det antallet vi hadde forrige år. Og det er camp villmark som har ønsket oss inn, det er ikke vi som har stått på døren og skrapt, forteller Dag Fodnes i Bike Expo.

ARRANGERER BIKE EXPO: Fra venstre: Thor Haraldsen, Bjørn Sætre, Dag Fodstad og Per Anders Iversen. Foto: Henrik Alpers.

Selv om de to messene har en ulik profil, har det moderne friluftslivet fått stadig flere knagger å henge aktiviteter på, og sykling er definitivt en av dem. Enkelte utstillere vil trolig være tilstede på begge «messene».

Arrangøren understreker at det er to forskjellige messer, selv om inngangsbilletten gjelder til dem begge, og overgangene vil være relativt flytende.

SYKLING MED BRED APELL

Camp villmark arrangeres i år for 37. gang. Spoler vi tiden 10 år tilbake var de hovedbesøkende menn i godt voksen alder, mens hovedandelen nå befinner seg mellom 20 og 50.

– Villmarksmessen var tidligere en gubbemesse, nå er de besøkende yngre, de er unge og aktive multisportutøvere mellom 20 og 50. Det er ingen som driver med enten jakt eller fiske, de driver med flere ting og derfor har vi lyst å samarbeide med Bike expo. Vi kan ikke love at alle kjøper sykkel, men mange av dem er interessert i sykling også, forteller Per Anders Iversen i Camp Villmarksliv.

Bike Expo vil fortsatt bære visjonen om å få flere på sykkel, og vil videreføre ulike foredrag og testarenaer for å nå det målet.

Fredagen, altså den første messedagen, vil være en slags fagdag, selv om en vil finne spennende foredrag og testmuligheter alle dagene.

– Vi vet at vi ikke kan ha en messe som er et salgstorg. Men vi har tatt en runde på faglige temaer som får flere til å sykle. Antidoping er for eksempel veldig spennende om vi ser på toppidretten, men får det flere folk til å sykle? Svaret på det er nei, og et slikt foredrag vil eksempelvis gå ut, forteller Bjørn Sætre, en av initiativtagerne sammen med Thor Haraldsen.

Videre oppdatering rundt konsept og utstillere vil følge fra slutten av oktober.