Odd Christian Eiking får sin fjerde dag i ledertrøya

Den 13. etappen av Vuelta a España ble en etappe for spurterne, og Odd Christian Eiking kunne enkelt forsvare ledelsen sin i rittet.

Sist oppdatert 27. august 2021 kl 17.38
NY DAG I RØDT: Odd Christian Eiking fortsetter å lede Vuelta a España. Foto: Cor Vos
NY DAG I RØDT: Odd Christian Eiking fortsetter å lede Vuelta a España. Foto: Cor Vos

Odd Christian Eiking kom trygt inn sammen med feltet på den 13. etappen av Vuelta a España. Dermed får han sin fjerde dag i rød ledertrøye på lørdagens etappe.

Dermed passerer han Thor Hushovd, og blir den nordmannen som har hatt flest dager i ledertrøyen i den spanske Grand Touren.

Den 13. etappen mellom Belmez og Villanueva de la Serena var forholdsvis flat, men underveis ble det litt kjør. Det splittet seg litt på et tidspunkt, da enkelte lag forsøkte å benytte sidevinden til å skape en utskillelse, men det samlet seg igjen raskt.

Nordmannen forsvarte seg bra på både den ellevte og tolvte etappen, som begge hadde tøffe avslutninger.

På dagens etappe kom han i mål på 22. plass, elleve sekunder bak etappevinneren, men tapte ikke noe tid til rytterne bak ham på sammenlagtlisten.

Intermarché – Wanty-Gobert-rytteren leder Vueltaen med 58 sekunder tilbake til Guillaume Martin (Cofidis) og ett minutt og 56 sekunder tilbake til Primoz Roglic (Jumbo-Visma).

I morgen er det en langt tøffere etappe som venter. På den 165,7 kilometer lange etappe venter blant annet brutale Alto Collado de Ballesteros, som er 2,8 kilometer med 14 prosent i snitt.

Deretter avsluttes etappen opp til Pico Villuercas, som er 14 kilometer lang med seks prosent i snitt.

Etappeseier til opptrekkeren

Inne på de siste fem kilometerne satte Deceuninck – Quick-Step virkelig fart, og i det som var en teknisk løype splittet det belgiske laget feltet.

I tet var det bare spurtere og opptrekkere som kom seg med, og Deceuninck – Quick-Step satt svært godt representert, med Fabio Jakobsen bakerst på toget.

Nederlenderen hadde allerede vunnet to etapper i årets ritt og lå godt an til å ta sin tredje, men tre kilometer før mål punkterte han.

Dermed måtte laget omstille, og det ble i stedet Florian Sénéchal som måtte avslutte arbeidet til laget.

Det gjorde han mesterlig. Matteo Trentin (UAE Team Emirates) fulgte på hjulet hans i den lille gruppen som satt igjen, og italieneren forsøkte å utfordre, men Sénéchal holdt unna.

Dermed kunne franskmannen juble for en overraskende triumf, hans største så langt i karrieren.

Publisert 27. august 2021 kl 17.38
Sist oppdatert 27. august 2021 kl 17.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen