Miguel Ángel López sterkest i monsterklatring

Odd Christian Eiking forsøkte, men i den brutale klatringen Altu d'El Gamoniteiru var askøyværingen sjanseløs på den 18. etappen av Vuelta a España.

Sist oppdatert: 2. september 2021 kl 17.58
KJEMPET BRA: Odd Christian Eiking kunne ikke matche de beste i Altu d'El Gamoniteiru. Foto: Cor Vos
KJEMPET BRA: Odd Christian Eiking kunne ikke matche de beste i Altu d'El Gamoniteiru. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Den hardeste avslutningen i årets Vuelta a España ventet rytterne på den 18. etappen. Opp den brutale Altu d'El Gamoniteiru stiger i 14,6 kilometer med 9,8 prosent i snitt ble det tøft for Odd Christian Eiking.

Intermarché – Wanty-Gobert-rytteren måtte gi fra seg ledertrøya etter syv dager i rødt på onsdagens etappe, og falt ut av topp-ti og fortsatte å tape tid på torsdagens etappe.

26-åringen bet seg med på halen av feltet inn til den avgjørende klatringen opp Altu d'El Gamoniteiru, men det ble tidlig i klatringen klart at det kom til å bli meget tøft for ham.

Etter rundt fem kilometer av klatringen røk strikken for askøyværingen, men han kjempet likevel godt og fikk et solid etapperesultat likevel. Til slutt kom han i mål på 21. plass, fem minutter og 24 sekunder bak etappevinneren.

Dermed falt han bare én plass på sammenlagtlisten, til 12. plass, og er nå 13 minutter og 15 sekunder bak sammenlagtleder Primoz Roglic.

Han er dermed fremdeles i posisjon til å ta en meget sterk sammenlagtplassering, i det en flat etappe, en kupert etappe og en tempo gjenstår.

Han har Felix Grossschartner (Bora-hansgrohe) 20 sekunder bak seg, mens han har mer enn fire og et halvt minutt tilbake til Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma), som er nestemann på lista etter Grossschartner.

Etappeseier til «Superman»

I favorittgruppen ble det en jevn utskillelse. Michael Storer (Team DSM) var på offensiven og jaktet sin tredje etappeseier, men australieren ble først hentet av David de la Cruz (UAE Team Emirates), før de største sammenlagtkanonene også passerte ham.

Intermarché – Wanty-Gobert initierte kampen om etappeseieren rundt halvveis i klatringen, da de satte frem Jan Hirt med Louis Meintjes på hjul, men etter hvert kom angrepene.

Rundt fire kilometer fra mål dro Miguel Ángel López (Movistar) til og dro ifra. Han tok raskt igjen De La Cruz og kjørte umiddelbart fra ham.

Bak tok Sepp Kuss føringen med kaptein Primoz Roglic på hjul, og de kontrollerte avstanden frem til López.

Etter hvert akselererte Egan Bernal (Ineos Grenadiers) og sørget for at bare Roglic og Enric Mas (Movistar) satt igjen. De tre fulgte rundt 30 sekunder bak López inn på den siste kilometeren, som var svært bratt.

Movistar-rytteren i front maktet imidlertid å holde unna, og kunne juble for karrierens fjerde etappeseier i Vuelta a España. Roglic fulgte 14 sekunder senere, Mas etter 20 sekunder og Bernal etter 22 sekunder.

Dermed har Primoz Roglic en meget solid ledelse i sammendraget når tre etapper gjenstår.

Se sammenlagtstillingen i boksen under!

Publisert 2. september 2021 kl 17.58
Sist oppdatert 2. september 2021 kl 17.58
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen