Odd Christian Eiking forsvarte ledertrøya

I en knallhard avslutning til Valdepeñas de Jaén bet Odd Christian Eiking seg med og forsvarte den røde ledertrøya i Vuelta a España.

Sist oppdatert 25. august 2021 kl 17.38
FORSVARTE TRØYA: Odd Christian Eiking leder fortsatt Vuelta a España. Foto: Cor Vos
FORSVARTE TRØYA: Odd Christian Eiking leder fortsatt Vuelta a España. Foto: Cor Vos

Det ble satt full gass av Jumbo-Visma og Primoz Roglic i den stupbratte bakken opp til Valdepeñas de Jaén, som hadde over 20 prosent på det verste.

Odd Christian Eiking satt med i det som var en selektiv favorittgruppe, men satt et stykke bak i feltet i bakken.

Askøyværingen mobiliserte imidlertid i den kilometer lange bakken og forserte. Intermarché – Wanty-Gobert-rytteren hadde ikke noe å stille opp med mot de aller beste, men imponerte likevel og begrenset tidstapet sitt.

I front ble det en duell mellom Roglic og Enric Mas (Movistar), og Roglic stakk av med etappeseieren, men bare elleve sekunder senere fulgte Eiking på tiendeplass, og beholder trøyen sin med god margin.

Nordmannen kom inn like foran sammenlagttoer Guillaume Martin (Cofidis), som fremdeles er 58 sekunder bak, mens Roglic er ett minutt og 56 sekunder bak.

Dermed for 26-åringen ytterligere en dag i den røde ledertrøyen i Vueltaen.

- Jeg så at min største konkurrent for trøyen kjempet om seieren med Roglic, og jeg ville ikke miste for mye tid, så jeg fulgte bare dem og det resulterte i en topp ti, sa Eiking i intervju etter etappen.

- Hvordan var dagen i ledertrøya?

- Det var en veldig fin dag. Det var morsomt og jeg nøt det.

- Hvor mange dager tror du at du kan holde trøyen?

- Jeg tar det bare dag for dag. I dag var litt hardere enn jeg trodde, med medvind hele dagen og hardt fart fra flere lag som ville holde det samlet. Det var hardt, men jeg håper jeg kan kjempe om å beholde den i morgen også.

Cort hentet like før mål

Rytterne var først over Puerto de Locubín (8,8 kilometer à 4,5 prosent) i avslutningen, og feltet ble kraftig tynnet etter kjør fra Movistar og Team BikeExchange.

Eiking satt hele veien på halen, men virket å ha relativt grei kontroll, og gikk fint med over toppen.

Magnus Cort ledet an alene i brudd og hadde et forsprang på 15 sekunder inn i den siste bakken opp til Valdepeñas de Jaén.

Dansken tok en imponerende etappeseier på den sjette etappen til Alto de la Montaña de Cullera, hvor han akkurat holdt unna for Roglic, men i Valdepeñas de Jaén ble han hentet med 200 meter til mål.

Publisert 25. august 2021 kl 17.38
Sist oppdatert 25. august 2021 kl 17.38
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen