Andreas Leknessund fra Uno-X Pro Cycling kom alene til mål, 24 sekunder foran teamkollega Torstein Træen på lørdagens fellesstart, som hadde målgang på toppen av Hafjell. De to hadde støtet fra resten av bruddet da det gjensto drøyt fem kilometer av bakken opp til mål. 

– Vi var litt offensive i dag, så i stedet for å spille på overtall, så valgte vi å kjøre hardt i front slik at alle kom til den siste bakken med litt slitne bein. Vi stolte på at vi var sterkest i den siste bakken, og det kjentes godt å vinne på den måten, sier Leknessund etter seieren. 

Annonse

Noen sekunder bak Træen kom Andreas Staune-Mittet fra Joker Fuel of Norway. Han sikret seg tredjeplassen på det 133 kilometer lange rittet, og var dagens kanskje mest fornøyde mann. 

– Da Træen støtet ble jeg droppet. Jeg hadde ikke mer igjen å kjøre med, og fokuserte bare på å kjøre jevnt inn og sikre plasseringen. Vi kjørte utrolig godt som lag i hele dag, og vi gjorde alt riktig. Alle ofret alt for laget, slik at jeg og Ådne (Holter) skulle få det lettest mulig på slutten. Da er det veldig moro å , sier Staune-Mittet. 

– Lagets motto er at vi skal være stolte og vise råskap, og det gjorde vi i dag med tre mann blant de topp ti. Selv om vi ikke har fått syklet så mye løp i år, så er vi der og gir alt når det er løp, og det vi gjorde i dag viser at vi ikke stiller til start bare for å delta, sier han.  

Topp 3, Hafjell Grand Prix, 133km
1. Andreas Leknessund, Uno-X Pro Cycling, 3:27:58
2. Torstein Træen, Uno-X Pro Cycling, 3:28:22
3. Andreas Staune-Mittet, Joker Fuel of Norway, 3:28:40 

Fullstendige resultater 

Med dagens seier har Leknessund vunnet to av de tre rittene i årets utgave av den tre dager lange ritthelga i Lillehammer. I går vant Leknessund det 22 kilometer lange temporittet, som også gikk i Hafjellområdet. Resultater fra Hafjell-tempoen finner du her

I morgen fortsetter Uno-X Development Weekend med UCI-versjonen av grusrittet Gylne Gutuer. Rittet ble opprinnelig avlyst på grunn av et utbrudd av koronasmitte i regionen, men da restriksjonene ble opphevet på slutten av uka, kastet arrangøren seg rundt og fikk stablet rittet på plass likevel. 

– Det er utrolig kult at rittet blir arrangert. Gylne Gutuer er en helt annen type ritt, og med mye grus og mange faktorer som spiller inn blir det mer uforutsigbart, sier Staune-Mittet. 

Andreas Staune-Mittet
PALLPLASS: Andreas Staune-Mittet sikret tredjeplassen i Hafjell Grand Prix. Foto: Joker Fuel of Norway