Det norske U23 landslaget har hatt en meget god sesongstart og etter sammenlagtseier i ZLM tour leder Norge nå NationsCup rankingen U23. Landslagssjef Stig Kristiansen har fulgt nøye med på helgens UCI-ritt i Norge før han skulle gjøre det endelig uttaket til Fredsrittet.

- Vi har en helg bak oss med mye god sykkelunderholdning, svært gode løyper og god kjøring i Sundvollen og Ringerike GP. Samtidig som vi fikk to norske seire levert av to sterke vinnere. Med tanke på uttaket til Fredsrittet fikk jeg mange svar, men også noen nye spørsmål. Mest av positiv karakter, fordi vi har en god gruppe U23-ryttere som presterer godt. Løypene i Fredsrittet har en ny andreetappe som går i mål på 1300moh, mens både første- og tredjeetappe er lik som i fjor. Det betyr at utgangspunktet for dette laget er ganske forskjellig fra forrige landslag. Her er jeg på utkikk etter klatrere med punch og rene klatrere til å kjøre sammenlagt, forteller Kristiansen på sykling.no. 

Annonse
Vil kjempe sammenlagt

- Med i dette laget har vi de beste klatrerne for sammenlagtresultat, kjørestyrke som lag og nok til å være med og kjempe om enkeltresultater. Min vurdering av Fredsrittet er at etappe en og tre er krevende som Sundvolden og Ringerike, mens andre etappe er for klatrere. Denne etappen går først opp til 1150moh med 700meter stigning, før siste fjell er opp til 1300moh med ca 1000 høydemeter stigning. Sammendraget blir sannsynlig avgjort på den andre etappen, og vi ønsker å være med å kjempe, sier landslagssjefen.

Kristiansen påpeker at det også er andre ryttere som ville forsvart en plass på U23-landslaget etter sterk kjøring den siste tiden. 

- Typen ritt vi skal kjøre og lagsammensetning er avgjørende for uttaket, men også hva rytterne har på programmet i sine respektive lag.  Her er det ryttere som har ritt med sine lag som passer bedre, og hvor de kan kjøre mer for egne sjanser enn de vill gjort i Fredsrittet. Dette gagner deres egen utvikling og det er et hovedelement i U23 klassen, sier Kristiansen.

Følgende ryttere er tatt ut til Fredsrittet, som arrangeres fra 3.-5.juni:

Kristian Aasvold, TVK Sykkel/Team Sparebanken Sør
Njål E Kleiven, Lillehammer CK/Team Ringeriks-Kraft
Øivind Lukkedal, Ringerike SK/Team Coop-Østerhus
Anders Skaarseth, Lillehammer CK/Team Joker Byggtorget
Markus Hoelgaard, Sandnes SK/Team Joker Byggtorget
Trond H Trondsen, Ullensaker SK/Team Sparebanken Sør