/ U23

Planen holdt i ni og en halv runde

Det norske U23-landslaget fulgte plan A og B til punkt og prikke, men tapte for bedre ryttere.

Sist oppdatert: 22. september 2017 kl 19.24
I FINALEN: Norgesmester Rasmus Fossum Tiller satt med i finalen, men angrepet hans ble nøytralisert. Foto: Henrik Alpers.
I FINALEN: Norgesmester Rasmus Fossum Tiller satt med i finalen, men angrepet hans ble nøytralisert. Foto: Henrik Alpers.
Lesetid: 3 minutter

Det norske U23-landslaget stilte med toppet mannskap til eventyrrittet på hjemmebane, og absolutt alt så ut til å gå i Norges retning.

Ingenting på grunn av tilfeldigheter, alt på grunn av en stram regi og samkjørte ryttere. Opp laksebakken faller Halvorsen av, og igjen sitter NM-vinner Rasmus Tiller, og Anders Skaarseth.

– Plan a holder jo i ni og en halv runde, Tiller er den han skal være, Skaarseth er der han skal være og Halvorsen er jo der. Men han er akkurat ikke sterk nok til å klare ti ganger, og dag blir vi frakjørt, sier Kristiansen om rittets siste halve runde.

For det tydelig tidlig fra start av, så også forventet, at det norske laget ville ta kommandoen. den fryktede laksebakken ble sett på som gjennomførbar å bli med over alle ti rundene for Kristoffer Halvorsen, selv om han ikke er en utpreget bakkerytter.

Norge ville at dette skulle ende i en spurt, med Halvorsen først over mål.

Kristiansen er ikke helt fornøyd med resultatet, men greier ikke helt å peke på at gjennomføringen ikke var god nok.

– Det er jo ikke sånn at de er svakere enn oss, de som kjører fra på slutten, sånn sett lyver ikke resultatlisten.

Vi tillater oss å stille et spesielt spørsmål på makrotaktisk nivå, men kunne man hatt en bedre plan b?
– Plan B god nok, har vi andre bedre ryttere mener du?

– Men det var jo en risiko for at Kristoffer ville falle av i bakken?
– Plan b er det Tiller gjorde, og at det angrepet blir nøytralisert er jo at de andre lagene har gode nok ryttere også. Sånn er det. Vi har de rytterne vi har, og jeg kan ikke si jeg er misfornøyd med innsatsen. Uansett hva vi hadde gjort, hadde utfallet blitt mer eller mindre sånn som det ble.

Hva tenker du totalt sett om innsatsen, er du fornøyd?
– Fornøyd og fornøyd, jeg innser jo at Kamna og Cosnefroy (sølv-og gullvinner, red. anm) kjører fra oss, da må vi bare erkjenne det. Jeg drømte om medalje, og jeg synes kanskje også vi starter litt tidlig. Men vi har ikke radiokommunikasjon, vi vet hva vi har blitt enige om på forkant, men det er rytterne som tar avgjørelsen basert på hva de føler på. Det har de helt sikkert gjort riktig ut fra hvem vi er.

Tiller angrep

– Plan A var å kjøre for spurt, eller være med den gruppen inn. Vi prøvde å gjøre det vi kunne. Men vi bomma på den siste gruppen, sier Rasmus Tiller, den norske sisteskansen, som satt igjen sammen med Anders Skaarseth.

De to skulle utgjøre finalen, om Halvorsen ikke greide å bli med over toppen siste runden. Plan B ble fulgt helt til døra, selv om de to fikk det knalltøft på slutten.

– Jeg var litt langt bak inn over den siste bakken, da bruddet gikk. Jeg var helt kokt, og jeg tror i grunn alle var det. Jeg ga alt i dag, men det holdt ikke.

Dere tar fullstendig kontroll over rittet, men får ikke resultatet dere ønsket. Hvilken følelse sitter du igjen med nå?
– Målet var å ta medalje eller vinne. Men jeg føler at når vi har gjort vårt beste, og når vi ikke sitter igjen med bedre enn topp 10, vi blir bare slått i dag.
Anders Skaarseth ble altså beste norske som nummer ti, mens Tiller Fossum ble nummer 27.

Publisert 22. september 2017 kl 19.24
Sist oppdatert 22. september 2017 kl 19.24
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen