/ VM

Stokke på sjetteplass i VM-fellesstarten

OPPDATERT: Vegard Stokke leverte tidenes beste resultat i juniorenes VM-fellesstart i Yorkshire i ettermiddag.

Sist oppdatert: 26. september 2019 kl 18.06
SJETTEPLASS: Her sykler Vegard Stokke (midten) inn til tidenes beste norske resultat i en VM-fellesstart for junior med sin sjetteplass i dagens ritt under VM i Yorkshire i England. Foto: Cor Vos
SJETTEPLASS: Her sykler Vegard Stokke (midten) inn til tidenes beste norske resultat i en VM-fellesstart for junior med sin sjetteplass i dagens ritt under VM i Yorkshire i England. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

– Jeg er svært fornøyd med rittet i dag. Jeg var flink til å spise og laget jobbet bra. I  spurten var jeg helt ferdig og beina sto helt stille. Jeg fikk tatt ut alt i dag, sier Stokke etter den 148 kilometer lange fellesstarten fra Richmond til Harrogate. 

Quinn Simmons fra USA tok sitt andre gull av to mulige på dagens fellesstart. Amerikaneren vant rittet overlegent, med nesten ett minutt margin ned til fra Italia på andreplass, men Glåmdal-rytteren satt med i gruppa på fire som kjempet om VM-bronsen. De var inne 1:33 bak Simmons. 

LES OGSÅ: Slik gikk junior-fellesstarten i VM 2018   

Fellesstarten, som gikk i en krevende løype med flere stigninger, tekniske utforkjøringer og smale veier, bød på svært skiftende værforhold med både sol og regn i løpet av de drøyt tre og en halv timene. Det ble kjørt hardt fra start. Sakarias Koller Løland kom med i et brudd tidlig i rittet, men ble hentet inn av de store nasjonene som satte press. 

Da rittet kom til Harrogate, der det skulle kjøres tre runder før målgang, hadde Norge fire av fem ryttere med i hovedfeltet. Der ble det satt høy fart, og det var bare Stokke som greide å sitte med fremst i feltet. 

Simmons, som fikk en luke og satt alene i front, ledet med 43 sekunder ut på siste runde. Italienske Alessio Martinelli jaget amerikaneren, mens feltet lå et par sekunder bak. Stokke var en av fire ryttere som gikk fra hovedfeltet på siste runde og kjempet om den siste medaljen, men da spurten gikk var Stokke så kjørt at han ikke nådde helt opp i den kampen og endte på sjetteplass. 

De tre andre norske som satt med i hovedfeltet til Harrogate endte på 27., 31. og 35. plass. 

Johannes Staune-Mittet var involvert i en velt knapt fem mil ut i rittet, og gikk etterpå ned enda en gang, men syklet inn til 66. plass. 

Menn junior fellesstart 
1. Quinn Simmons, USA, 3:38:04
2. Alessio Martinelli, Italia, +56
3. Magnus Sheffield, USA, +1:33
--
6. Vegard Stokke, Glåmdal SK/Norge, +1:33
27. Fredrik Finnesand, Sandnes SK, 8:43
31. Sakarias Koller Løland, Ringerike SK, 9:18
35. Tord Gudmestad, Stavanger SK, 11:39
66. Johannes Staune-Mittet, Lillehammer CK, +17:00

Fullstendige resultater 

LES OGSÅ: 
Slik gikk juniorenes temporitt 
Foss på 12.plass i dramatisk VM-tempo 
Heine beste norske i tempo-VM 
Dette er Norges VM-tropp 

 

Publisert 26. september 2019 kl 18.06
Sist oppdatert 26. september 2019 kl 18.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen